in , , ,

Nederland anno 2016: Miljarden naar ‘t buitenland en eigen daklozen massaal ’t bos in

Schermafbeelding2016 05 29om21.05 2 .42

Dak- en thuislozen trekken steeds vaker het bos en andere buitengebieden in. Natuurorganisaties, het Trimbos Instituut en de Federatie Opvang zien een toename van het aantal mensen dat in provisorische onderkomens tussen de bomen leeft.

Voor boswachter en buitengewoon opsporingsambtenaar Lex Knoops van de Stichting Utrechts Landschap zijn de illegale tentjes en hutten een bekend beeld. Dit weekend was het weer raak. Hij moest een dakloze man uit het bos bij Zeist wegsturen, die daar zijn tentje had opgezet.

Bron Telegraaf prenium

DE NEDERLANDSE OVERHEID ZOU ZICH MOETEN SCHAMEN. EEN TEKORT AAN BETAALBARE HUURWONINGEN, EEN OERWOUD AAN REGELGEVING, STIJGENDE WERKLOOSHEID ONDER OUDEREN (DIE VAAK EEN HYPOTHEEK HEBBEN) EN OP GEEN ENKELE MANIER IETS DOEN OM DE MENSEN, DE NEDERLANDERS, DIE DAARDOOR TUSSEN WAL EN SCHIP BELANDEN OP TE VANGEN.

,,Hij weigerde te vertrekken en werd heel boos”, vertelt Knoops. ,,Hij zat hier niet vrijwillig. De ’samenleving’ had dit veroorzaakt en hij kon nergens anders terecht. Uiteindelijk moesten we de politie erbij halen. Zij zouden een afspraak regelen met de gemeente, om hopelijk tot een oplossing te komen.”

Rustig en veilig

Rina Beers van brancheorganisatie Federatie Opvang snapt wel waarom een groeiende groep daklozen de natuur op zoekt. ,,In de stad is geen plaats meer en op straat riskeren ze een boete voor buiten slapen. Ze denken dat het buitengebied veiliger is. Dat zijn naast bossen, bijvoorbeeld ook bootjes langs de vaart of bunkers in de duinen. Plekken waar het relatief rustig is.”

De betreffende organisaties merken dat de aantallen toenemen, maar exacte cijfers zijn er niet. ,,Er is minder zicht op het buitengebied en je kunt deze problematiek moeilijk meten. We zien en horen in ieder geval dat het door heel Nederland speelt en we verwachten dat het om een paar honderd mensen per jaar gaat”, verduidelijkt Beers.

Ook het totaal aantal daklozen is de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Tussen 2009 en 2015 kwamen er ruim dertienduizend bij, tot 30.000 daklozen vorig jaar. Een toename van 74 procent. Het werkelijke aantal ligt vermoedelijk hoger, omdat een deel niet als zodanig geregistreerd staat.

EN DIT IS NEDERLAND.!!
WEL MILJOENEN VOOR DE VLUCHTELINGEN UITGEVEN,
DAT DIE EEN GOED ONDERDAK KRIJGEN ZELFS ZIJN ER MET EEN HUIS ANDERE AZC.
EN DEZE MENSEN SLAPEN IN HET BOS.!!!
HOE ERG KAN JE DAN ALS REGERING ZIJN OM DIT TE LATEN GEBEUREN.
MILJARDEN NAAR HET BUITENLAND DAT KAN ALLEMAAL.
ZE MOESTEN DER OGEN UIT DER KOP SCHAMEN,
GAAN NU AL DIE KNUFFELAARS DIE DE VLUCHTELINGEN ZO GOED HELPEN,
NU DEZE MENSEN OOK EENS ZO GOED VERWENNEN.!!

Degenen die de stad verlaten en elders hun heil zoeken zijn vooral ’slachtoffers’ van de economische crisis en niet de mensen die bewust kiezen voor het leven op straat. Een combinatie van geen werk, geen inkomen en schulden maakt hen dakloos. Zoals zzp’ers die in loondienst niet aan de bak kwamen en ook als zelfstandigen geen succes hadden. Of degenen die zijn ontslagen, in de bijstand zijn gekomen, het huis en andere kosten niet meer konden betalen en op straat zijn gezet.

Dieren verstoord

Boswachter Knoops benadrukt dat het een maatschappelijk probleem is en dat het bos geen oplossing is. ,,Deze mensen verstoren flora en fauna, laten rommel achter en maken open vuur. Het bos zit momenteel vol jonge reeën. Al heeft wegsturen ook niet altijd zin, want dan gaan ze een kilometer verderop zitten.”

Ook Staatsbosbeheer heeft de afgelopen jaren door heel het land al diverse keren dak- en thuislozen het bos uit gestuurd. ,,Een enkele keer gaat het om (buitenlandse) toeristen die hier aan het wildkamperen zijn. Die vertrekken gelijk als je het ze vraagt. Bij de daklozen is dat wat ingewikkelder”, zegt een woordvoerder.

De natuurorganisaties benadrukken dat het nooit leuk is om iemand met problemen weg te sturen. Knoops: ,,Maar als je het een keer toelaat, komt snel de volgende. Het moet hier geen natuuropvang worden.”

En zo gaat ons land naar de kloten.. sedert de EU is het alleen maar slechter geworden… degene die denken dat het beter gaat worden steekt zijn kop in het zand en heeft waarschijnlijk een goed leven… Totdat het hun zelf overkomt… De EU heeft alles kapot gemaakt wat maar mogelijk is… en de resultaten worden dagelijks zichtbaar.. als de werkelijke effecten van hun handelen naar boven komen is het vaak al te laat om het terug te draaien.. de tactiek van de EU geholpen door de Nationale politici..

Lees verder via de Bron: Stop de bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
598bde7e71cc3f82 640 truth e1447069596578

Gratis woning, inboedel en studeren maar niet voor U, wat is NL toch mooi!

Teeven Opstelten ANP 0

Rare bokkesprongen van Demmink-pedobeschermer Fred Teeven