in ,

Nederland Belastingparadijs: fiscus sluit honderden geheime deals met multinationals

We betalen in Nederland meer belasting dan wie dan ook ter wereld. Maar tegelijkertijd zijn we een waar walhalla voor grote buitenlandse bedrijven. Verschillende multinationals zitten met hun hoofdkantoor in Nederland om belasting te ontwijken.

De Nederlandse fiscus legt multinationals in de watten en behandelt bedrijven anders dan burgers, zo blijkt uit een onderzoek van ‘Rambam’ naar het belastingparadijs Nederland.

De programmamakers van het VARA-programma trekken lering uit deze rechtsongelijkheid en bedenken een eigen belastingroute voor hun nieuw geregistreerde merk Lars Gierveld®. Het merk van de gelijknamige ‘Rambam’-presentator wordt op de Britse Maagdeneilanden ondergebracht bij Rambam ltd. Van daaruit kunnen royalties, verkregen uit de deelname van Lars Gierveld® aan de uitzending, belastingvrij doorgesluisd worden naar Nederland, met medeweten van de belastingdienst.

In haar zoektocht naar belastingontwijking ontdekt ‘Rambam’ dat vierhonderd bedrijven van de Forbes 500 (de grootste bedrijven van de ) zich voor een deel in Nederland gevestigd hebben.

https://youtu.be/TZDFTm2L9cY

Bron: NineForNews.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dan Snoek
5 jaren geleden

En wij, de loonslaven, mogen al die ontdoken belastingen met z’n allen ophoesten want het moet toch ergens vandaan komen. We worden hier volop uitgeknepen door onze overheid.

Noha
5 jaren geleden

Het houdt vanzelf op als gewone burgers te veel uitgebuit worden.

Marcel
5 jaren geleden

Het is te ziek voor woorden dat er gewoon ook niks veranderd,dat geeft al aan dat het zo corrupt als wat is het gehele systeem. Ik denk dat de burgers nu wel het recht hebben om de balastingdienst niks meer te betalen,maar dat ze ons nog een boel mogen terugbetalen.

Ouderen te duur voor gemeentes

Onrust onder oudjes om asielzoekers bij hun in verzorgingstehuis