in ,

Nederland betaald wel: Italië wil 28,5 miljard euro aan EU-centen voor financiering werktijdverkorting

Shutterstock

De Italiaanse regering heeft bij de een verzoek ingediend voor een ‘lening' van 28,5 miljard . Dit om de werktijdverkortingsregelingen van lidstaten te kunnen financieren.

Net wanneer je dacht dat het wel even welletjes was met het uitdelen van komt er weer een bedelend land om de hoek kijken…

De Italiaanse ministers Roberto Gualtieri () en Nunzia Catalfo (Arbeid) verantwoorden hun hoge vraagprijs met het effect dat de coronamaatregelen hebben op de -toch al onstabiele- Italiaanse economie.

Daarom vragen ze ook -zonder enig schaamrood op de kaken- een Europese lening aan van maar liefst 28,5 miljard euro. Ach ja, het is het proberen natuurlijk waard.

Zelf doet de Italiaanse daar wel weer iets goeds voor terug, zo stellen ze zelf.

Het spaarvarken (in het Italiaans: Salvadanaio) is geleegd waardoor de Italianen zelf 12,5 miljard opzij kunnen zetten om de werkgelegenheid in eigen land nog enigszins op peil te ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De Bom (in Beiroet) van Doe Maar

Ze doen het weer! Nu warmterecord zonder kouderecords?