in ,

Nederland blokkeert datavrij internet EU

dwarsboomt Europese plannen op gebied van mobiel . Telecomaanbieders zouden klanten geen onbeperkte toegang mogen geven tot bepaalde apps of websites als onderdeel van mobiele internetbundels, als het aan Nederland ligt. Dat meldt de nieuwssite Politico op basis van bronnen in Brussel.

De omstreden praktijk van de telecombedrijven, het zogenoemde zero rating, is in veel Europese landen toegestaan, maar is in Nederland verboden. Zo bieden Duitse providers klanten onbeperkt gebruik van de muziekdienst Spotify aan zonder dat dit van de internetbundel afgaat.

EU-voorzitter Letland wil binnen drie weken een akkoord sluiten, maar dat lijkt niet haalbaar, aldus Politico. Hierdoor dreigt het plan van de  voor een gemeenschappelijke digitale markt in de EU forse vertraging op te lopen.

De branchevereniging van Europese telecombedrijven vindt dat zero-ratingdiensten voordelen bieden aan klanten, maar consumentenorganisaties zien dat anders. Een van de tegenstanders van datavrije bundels is Europarlementariër Marietje Schaake (D66).

Lees verder via: Europa Nu

Photo by Robert Webbe


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wakker Geschut
3 jaren geleden

Nederland is gidsland in het hele NWO gebeuren. D66 is daarin prominent met Pechtold als Bilderberg lid. U weet dus om in ieder geval nooit D66 te stemmen (wat U waarschijnlijk toch al niet deed).

111 Rabobanken gedagvaard wegens fraude

Omdat het kan: Nederlandse Zorgautoriteit mocht huisartsen met 98 miljoen euro korten