in ,

Nederland breekt belofte: subsidie voor olie, kolen en gas niet afgeschaft

DomyD / Pixabay

Heel veel Nederlanders doen hun best om het te redden. Je wordt vegetariër, scheidt je afval, gaat vaker op de fiets. De Nederlandse blijft echter de grootste vervuilers van ons land steunen met maar liefst € 2,5 miljard per jaar.

Hoe zit dat?

De overheid had beloofd om subsidies aan fossiele stop te zetten. Maar steekt nog steeds ruim twee keer zoveel subsidie in olie, kolen en gas als in duurzame energie. Dat blijkt uit onderzoek van , ODI en CAN Europe.

Nog steeds € 2,5 miljard per jaar naar olie, kolen en gas

Voor het onderzoek namen we van alle 28 -lidstaten de klimaatplannen onder de loep. We bekeken wat deze landen deelden met de over het afbouwen van subsidies aan vervuilende energie.

En wat bleek?

De Nederlandse regering beweert dat het helemaal geen subsidies aan olie, kolen en gas geeft. Uit onderzoek van de Europese Commissie zelf blijkt echter dat Nederland € 2,5 miljard subsidie per jaar uitgeeft aan deze fossiele energie.

Tegelijkertijd investeert ons land slechts € 1,1 miljard in duurzame energie.

Nederland komt afspraken niet na

Al in 2013 sprak Nederland met de EU af om alle subsidies voor fossiele brandstoffen voor 2020 af te schaffen. Maar de Europese Commissie komt nu tot de conclusie dat Nederland de afspraken niet nakomt.

Nog steeds gaat ruim twee keer zoveel subsidie naar olie, kolen en gas als naar duurzame energie….

Lees verder bij de bron: Milieudefensie


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dakloos in Nederland, van de regen in de drup: man woonde maandenlang in tentje aan de A20

Twitter gaf ‘onbedoeld’ telefoonnummers en mailadressen aan adverteerders