in , , , , ,

Nederland deelt genetische en gezondheidsgegevens DNA-data in Europees project

Nederland heeft zich aangesloten bij het Europese project dat nationale databanken met genetische en gezondheidsgegevens aan elkaar koppelt om informatie uit te wisselen.

Het project dient niet alleen om de krachten te bundelen bij onderzoek naar zeldzame ziekten, kanker en hersenaandoeningen, maar moet ook duidelijk maken wat de invloed van iemands DNA is op de werking van bepaalde medicijnen.

Ons land is de achttiende EU-lidstaat die de zogenoemde eHealth-verklaring ondertekent.

De Europese Commissie neemt de coördinatie op zich. EU-commissaris Mariya Gabriel (Digitale Economie en Samenleving) heet Nederland welkom.

,,Samenwerking rond gezondheid en in het bijzonder het verbinden van genetische gezondheidsgegevens in de EU is van het grootste belang om alle EU-burgers een betere behandeling te geven.’’

Voor het delen van genetische en medische gegevens gelden de hoogste standaarden voor databescherming, staat in de verklaring. Bij innovatie in de zorg moeten de behoeften van burgers vooropstaan, aldus de ondertekenaars.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu

Zal het “complot” van het hielprikje nou waar zijn? De NAVO zou volgens de geruchten de DNA data uit de hielprikje’s bijhouden.

Photo by izoo3y cc

One Comment

Leave a Reply
  1. Je gelooft je ogen niet: “moet de behoeften van de burgers voorop staan” ….. staat er in de tekst. Sinds wanneer heeft de EU oog voor de burgers? Burgers zijn er alleen maar om belasting te betalen. De burgers is nooit gevraagd om voor de EU te stemmen. De NL burgers hebben tegen de EU grondwet gestemd en Balkenende tekende in Lissabon bij het kruisje.
    Wat heeft de EU gedaan toen gegevesn bij de NSA opgeslagen werden? NIETS !!!!!

    Het kan even duren maar deze EU GAAT WEG !!!

Geef een antwoord

Zweden annuleert traditioneel kerstconcert en wil meer islamitische evenementen

Video: EU schoothondje Oekraïne schoot MH17 neer