in ,

Nederland en andere Europese landen worden gechanteerd door Amerika

Free-Photos / Pixabay

De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra stuurt Nederland en andere Europese landen de boodschap: ‘gebruik geen Russisch gas of…’ Hij neemt letterlijk het woord sancties in de mond of beter: typt het tot tweemaal toe neer in een Opinie of Open Brief in genoemde krant.

Die kunt u hier zelf volledig lezen. Het is niet minder dan chantage.

Nederland moet dit, Rusland moet dat, Europa moet zus en zo… Het is de zelfbenoemde politieagent van de wereld die spreekt. De huidige Amerikaanse regering onder leiding van president natuurlijk.

(Door JOOST VAN BUUREN, oorspronkelijk verschenen op biflatie.nl)

Die politieagent vrààgt, maar met een revolver achter zijn rug klaar om…

No(rd) Stream

Om het Nord Stream 2 gasleidingproject. Het is het vervolg van wat we Nord Stream 1 zullen noemen. ‘Nord Stream, tot 2006 Noord-Europese Gasleiding (NEGP) en ook wel Oostzee-gasleiding of Baltische pijpleiding genoemd.’ West-Europa zal er meer en goedkoper gas door krijgen. Maar de vraagt de Europese lidstaten, waaronder uitdrukkelijk Nederland dus, om niet aan de finale afwerking mee te werken. Boycot Nord Stream 2 dus of… Sancties.

De Verenigde Staten zien er alleen maar politieke doeleinden in. Om meer macht te verkrijgen. Meer macht willen verkrijgen? Waar hebben we dat nog gehoord…

De redenen

De ambassadeur schrijft letterlijk: ‘De reden is duidelijk: Russische acties tegen het Westen blijven uit de hand lopen. Dit is niet het moment om Rusland een krachtig nieuw instrument te geven waarmee ze het Westen kunnen controleren, beïnvloeden en mogelijk beschadigen.’ Hij noemt de tragedie rond MH-17, en dat Russische agenten getracht zouden hebben in Den Haag de OPCW te hacken.

Hoekstra neemt het ook op voor Oekraïne, waarvan de ‘veiligheid en stabiliteit’ bedreigd zou worden door Rusland.

Hij waarschuwt tevens: ‘Rusland moet zijn huidige agressieve en onaanvaardbare gedrag tegen het Westen heroverwegen.’ en ‘Rusland heeft energie al eens gebruikt als dwangmiddel om in het buitenland doelen te bereiken.’

Eén enkel woord maakt een wereld van verschil

Wat indien we enkele woorden in de tekst zouden veranderen. Zou dat echt veel verschil maken? Laat ons het eens proberen. Het woord ‘Rusland’ bijvoorbeeld eens vervangen door ‘de VS’? En het woord ‘Westen’, laat ons dat eens ruilen voor ‘de wereld’. En misschien nog eentje. ‘Energie’ wordt nu ‘sancties’. Dan krijg je dus het volgende. ‘Dit is niet het moment om de VS een krachtig nieuw instrument te geven waarmee ze de wereld kunnen controleren, beïnvloeden en mogelijk beschadigen.’

De volgende zinnen klinken dan ook ineens heel anders.  ‘De VS moet zijn huidige agressieve en onaanvaardbare gedrag tegen de wereld heroverwegen.’ en ‘De VS heeft sancties al eens gebruikt als dwangmiddel om in het buitenland doelen te bereiken.’

Animal Farm

Het is de wolf die waarschuwt voor de streken van de vos. Of de Amerikaanse adelaar met scherpe klauwen die waarschuwt voor de bruutheid van de Russische beer. En wij bevinden ons als een bang konijn tussen die twee…?


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Interpol waarschuwt voor ISIS 2.0 een tweede terreurgolf van ISIS-sympathisanten – politiek slaapt

Tweede kamer wil en blijft terroristen verwarde personen noemen