in , ,

Nederland geeft voor het eerst 100 miljard euro uit aan zorg

stevepb / Pixabay

In 2018 heeft voor het eerst 100 miljard uitgegeven aan zorg en welzijn. Dat is een stijging van 3 miljard euro ten opzichte van 2017, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het gaat om zorgkosten in de brede zin van het woord.

Naast medische zorg en de kosten van medicijnen worden bijvoorbeeld ook kosten voor en welzijn meegerekend. Zonder die kosten komen de totale zorguitgaven uit op bijna 79 miljard euro.

Ook het aantal mensen dat werkzaam is in de gezondheids- en welzijnszorg is toegenomen. In 2018 waren dat er zo’n 38.000 meer dan een jaar eerder.

De kosten voor huisartsenpraktijken stegen met 5,2 procent. Ook de uitgaven aan medicijnen zijn met zo’n 2 procent gestegen.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. Zoals bijna altijd weet de overheid weer eens niet op een fatsoenlijke manier een eenvoudig probleem op te lossen. Bij 2 miljoen bejaarden die verzorging en verpleging behoeven (ik denk dat dat getal veel lager is) kom je op €40.000 per persoon. Ik denk dat de overheid 3 of 4 oren worden aangenaaid …. En nee, dat geld komt niet bij het verzorgend personeel terecht. Dat is een ding dat zeker is.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Amsterdam eerste gemeente die ecologische en klimaatcrisis erkent

Minister Sigrid Kaag probeert fraude met hulpgeld voor Mali te doofpotten