in ,

Nederland heeft geen flauw idee hoe we meevechten in grote oorlogen, inclusief burgerdoden

Alexas_Fotos / Pixabay

Ook in mijn eigen omgeving ging het veel over de zeventig burgerdoden die zouden zijn gevallen tijdens een aanval op een bomtruckfabriek uitgevoerd door een Nederlandse F-16 in 2015.

„Het is net weer Srebrenica”, schamperde een bekende. Het was het perfecte voorbeeld van hoe beeldvorming op de loop gaat met nieuwsfeiten.

Iedereen zal het hierover eens zijn; vreselijk. Waar de meningen direct uiteen gaan lopen, is wat voor waardering je hieraan moet geven? Een fiasco, schande of domweg het risico van oorlog voeren?

Het vergelijk met Srebrenica is daar een voorbeeld van. In de enclave kon de Nederlandse krijgsmacht zijn werk niet goed doen door een te krap mandaat, onvoldoende mensen, wapens en munitie.

Boven ISIS-gebied speelde dit niet. Heel cynisch geredeneerd kan je eerder zeggen dat zijn werk hier eerder te grondig deed. Tegelijkertijd kan je iemand zo’n kromme vergelijking eigenlijk niet eens kwalijk nemen.

Wat het burgerdodenverhaal in mijn ogen meer dan wat ook duidelijk maakt, is dat de meeste Nederlanders geen idee meer hebben hoe serieus onze krijgsmacht meevecht in grote…..

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Problemen bij het CBR stapelen zich op, nu ook financiële problemen

De nieuwe schaamte, onze huidskleur: Boosheid over foto nieuwe lichting “witte” agenten