in

‘Nederland in top tien landen met sterkste stijging aantal faillissementen’

Er komt een relatief grote golf met faillissementen in Nederland in vergelijking met de rest van de wereld. Dat stelt kredietverzekeraar Euler Hermes na onderzoek.

Verwacht wordt dat Nederland wereldwijd in de top tien komt van landen met de sterkste stijging van het aantal faillissementen eind dit jaar en begin 2021.

Volgens de kredietverzekeraar komt dat omdat in Nederland meer bedrijven afhankelijk zijn van het handelen met het buitenland in vergelijking met andere landen. Euler Hermes voorziet dat het aantal faillissementen in Nederland met 42 procent toeneemt ten opzichte van vorig jaar.

Eind dit jaar en begin volgend jaar rekent de onderzoeker wereldwijd op een faillissementsgolf met een stijging van 35 procent, een record.

De Verenigde Staten worden relatief het hardst getroffen met een stijging van 57 procent. Duitsland doet het met 12 procent een stuk beter.

“Pas aan het eind van het jaar gaan we de werkelijke ernst van de coronacrisis terugzien in de faillissementscijfers. Door overheidssteun worden nu nog veel bedrijven overeind gehouden”, zegt ….

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Er is weer een arts die waarschuwt voor het DNA veranderende Covid-19 vaccin

Bizar! Advies RIVM om geen mondmaskers in ouderenzorg te dragen was gebaseerd op ‘persoonlijke ervaring’