in ,

Nederland is op twee na beste moslimland ter wereld

De wondere wereld van de Islamicity Index

Een bijzonder bericht. De ‘islamiteit’ van ruim 150 landen in de wereld wordt sinds het jaar 2000 gemeten door de Islamicity Foundation. Daarvan is Hossein Askari, econoom van Iraanse afkomst en inmiddels emeritus-hoogleraar aan de George Washington University in Amerika, de oprichter.

Zijn stichting ‘evalueert landen die de koran het beste in praktijk brengen en de waarden van de islam belichamen’.

Opvallend is dat over het jaar 2018 Nieuw-Zeeland het hoogste scoort op Askari’s index, dus het ‘beste’ islamitische land is. Daarna volgen , , en Zwitserland, allemaal westerse landen.

Nog opmerkelijker is dat de islamitische landen zélf laag op de lijst staan. Zo staan de Verenigde Arabische Emiraten bijvoorbeeld op de 45ste plaats, terwijl Jemen op nummer 153 hekkensluiter is.

Het gaat hierbij om het functioneren van de als geheel: , recht en bestuur, mensenrechten en internationale relaties. Individueel religieus gedrag, zoals bidden, vasten, moskeebezoek of op bedevaart naar Mekka gaan, valt hier buiten.

Kortsluiting

Zo’n nieuwsfeit veroorzaakt kortsluiting in je hoofd. Want hoe kan het dat westerse landen het best de koran in praktijk brengen, terwijl ze ….

Lees verder bij de bron: OpinieZ

Photo by *_*


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Video! Boerkaverbod experiment: Hoe reageert Nederland?

Bayer geeft toe Monsanto’s Roundup is kankerverwekkend, wil $ 8 miljard betalen om kankerclaims te schikken