in ,

Nederland is (weer) in oorlog

Met rode oortjes en trillende vingers zaten ze te wachten in . Wachten op het moment dat ze mochten mee doen aan de coalitie tegen de IS in en ë. Al weken waren ze over stuur, de Haagse heren en dames, omdat het er op leek dat de Amerikanen niet nodig hadden in weer een nieuwe interventie, die nu al zwanger gaat van de volgende conflicten. Vorige week was het dan eindelijk zo ver. Nederland kreeg het groene licht om mee te doen met de bombardementen op de IS. Weliswaar alleen in Irak want de PvdA, met toch nog een minimale dosis principes, koos er voor om niet naar te gaan omdat er geen VN resolutie is. Dat werd echter gezien als een klein detail, de media waren meteen vol van het andere nieuws; Nederland ging ten strijde trekken. Nou ja, ten strijde is veel gezegd omdat het maar gaat om 6 F-16's die de strijd met de IS zeker niet echt zullen beïnvloeden. Dat weet Den Haag ook wel, maar een beetje sabelgerammel is nooit weg, en ook Nederland slaat maar wat graag op de oorlogstrommels. Op orders van Washington natuurlijk, want zonder die orders mag men nog geen nagel afknippen.

Intussen staan de F-16's in de lange file van landen die staan te popelen om bommen op Irak te gooien. De Amerikanen gooien nu ook illegaal bommen op Syrië, want een VN resolutie is er nog steeds niet, maar de Amerikanen zijn het gewend om alle wetten en regels aan hun laars te lappen, als het om de Yankbelangen gaat. We zitten dus midden in de zoveelste interventie, die net als alle voorgangers niets zal oplossen. Sterker nog, de situatie zal alleen verder verslechteren. Laat een ding duidelijk zijn; wij hebben geen enkele medelijden met de IS of welke andere fundamentalisten organisatie dan ook. Maar we sluiten onze ogen ook niet met betrekking tot de herkomst van dit soort groepen. We herhalen het maar weer eens; de IS, net als eerder Al Queda en Al Nusra, is een Amerikaanse creatie die door de CIA en andere Amerikaanse “” instellingen is gecreëerd om tegen regimes te gebruiken die niet in het Amerikaanse straatje passen. De IS is getraind en bewapend door Amerika en haar verschillende onderdanen, om tegen het regime van Assad te vechten. Het doel van dit alles was het installeren van een ander regime in Syrië, net als eerder was gedaan in Irak. In Syrië mislukte dit echter en de IS volgt nu haar eigen agenda. Het komt er dus op neer dat Amerika, plus de rest van de zogenaamde coalitie, nu haar eigen creatie aan het bombarderen is. Dat is overigens niets nieuws want over de jaren hebben we gezien dat Amerika altijd een vijand nodig heeft, en bij gebrek er gewoon een uit de grond stampt.

De hele situatie in Syrië en Irak is dus door de Amerikanen, en hun Europese partners, zelf gecreëerd. Daar komt nog bij dat het bombarderen van de IS in Syrie een prima excuus is voor de Amerikanen om Syrie aan te vallen. Iets wat men toch al steeds van plan was. Kortom, de IS opmars komt voor de Amerikanen als geroepen. Sommige zullen zeggen dat we toch de bloeddorstige bende, die de IS zeker is, niet zo maar haar gang kunnen laten gaan. Dat er nu toch veel onschuldige slachtoffers sterven of op de vlucht worden gejaagd. Dat klopt. Maar als we deze problemen willen oplossen is bombarderen niet de juiste weg. Kijk maar naar de huidige resultaten. Bij iedere aanval, zowel in Irak als Syrie, komen ook steeds burgers om het leven. Ook dit zijn onschuldige mensen. Het resultaat is echter dat de haat tegen het Westen in het Midden Oosten alleen maar groter wordt. Precies dat kan fungeren als een prima rekruteringsbureau voor de IS en andere groepen. Veel mensen in het Midden Oosten spugen intussen op het Westen na alle oorlogen en interventies die aan miljoenen mensen het leven hebben gekost. Kunnen we ze dat kwalijk nemen? Zeker niet. Voor een aantal lijkt dan de volgende logische stap om zich aan te sluiten bij de IS of een andere groep. Dus de conclusie kan alleen maar zijn dat meer bommen de IS alleen maar sterker zal maken, en niet afzwakken. Dat is de ironie van de hele zaak.

Lees verder via Het Rode Vaandel


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Goed stukje muziek: Alles wat er mis is met de wereld in 2,5 minuut

Minister Kamp gaat cookiewetgeving wijzigen ivm privacy, in ander nieuws elke burger wordt doorgelicht en geprofiled als crimineel