in

Nederland kankerverwekkend? Nederlanders hebben vaker kanker dan gemiddelde EU-inwoner

U kent de uitdrukkingen voorzien van de prefix ‘-‘ wel. Vaak zijn het halfabete ”’jongeren”’ die nauwlettend in de gaten hoe uw kanker zich ontwikkelt en of mensen in uw omgeving kanker hebben.

Ook wordt de verschrikkelijke vaak in verband gebracht met . ”’Kankertatta’s/-kaas”’, u kent het wel.

Blijken die jongeren toch een punt te hebben en is kanker iets wat den Nederlander vaak treft!

Kanker komt in Nederland vaker voor dan in de meeste andere landen van de Europese Unie. Nederland staat in de op de derde plek. Alleen in en komt kanker vaker voor.

(…) In Nederland komen veel darmkanker, melanoom en borstkanker voor, evenals kankersoorten waarvoor roken een belangrijke risicofactor is, zoals slokdarmkanker, blaaskanker en longkanker, aldus het IKNL.

Vergeleken met die in andere Europese landen krijgen vrouwen in Nederland vaker kanker, vooral borstkanker en longkanker. Melanoom en darmkanker komen zowel bij mannen als vrouwen in Nederland vaker voor.

Ook prostaatkanker bij mannen komt in Nederland vaker voor dan in de andere landen.

Maar er is ook goed nieuws! De sterfte door kanker is in Nederland ….

Lees verder bij de bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Miljoenennota gelekt: spaarders profiteren, zorgmedewerkers krijgen bonusje en zzp’er ziet zelfstandigenaftrek omlaag gaan

Experiment met mondkapjesplicht in Rotterdam en Amsterdam stopt