in ,

Nederland laat vreemdelingen vrij uit detentie vanwege coronacrisis

Nederland heeft een aantal mensen vrijgelaten uit vreemdelingendetentie omdat ze vanwege de wereldwijde coronacrisis niet snel kunnen worden uitgezet.

Ze mogen op juridische gronden niet langer worden vastgehouden.

De uitzetting van vreemdelingen die hier niet langer mogen blijven, verloopt moeizaam doordat veel landen hun grenzen hebben gesloten. Er is dus vaak geen zicht op “uitzetting op een redelijke termijn”, wat juridisch wordt vereist om hen in bewaring te houden.

Hoeveel mensen zijn vrijgelaten uit de vreemdelingenbewaring is onbekend. Wel laat het ministerie van en Veiligheid weten dat er op 31 januari 460 mensen in vreemdelingendetentie zaten en nu zo’n 330.

De mensen die zijn vrijgelaten, kunnen zich volgens het ministerie melden bij de verschillende bed-bad-broodlocaties in het land.

Niet iedereen wordt vrijgelaten, omdat in sommige gevallen een vreemdeling nog wel kan vertrekken.

Bijvoorbeeld als hij of zij geldige reisdocumenten heeft en als er nog vluchtmogelijkheden zijn naar het betreffende land.

Vreemdelingen die een straf moeten uitzitten, blijven in bewaring. Dat geldt ook voor die in hun land van herkomst verdacht worden van …..

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kijkerdekijk: WHO steunt het verlichten van Corona lockdowns indien ‘geavanceerde surveillance’ aanwezig

Wereld na Corona: Duitsland werkt aan app die bijhoudt met wie je in contact komt