in , , ,

Nederland leende Griekenland 11,9 miljard, dat is ruim 700 euro per Nederlander

De Nederlandse overheid heeft voor 11,9 miljard euro aan Griekenland geleend. Dat komt neer op ruim 700 euro per Nederlander. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

De Europese landen samen hebben 195 miljard euro uitgeleend aan de Griekse overheid. De Griekse overheidsschuld bestaat tegenwoordig voornamelijk uit leningen van Europese landen in plaats van staatsobligaties. Voordat in 2010 de Griekse schuldencrisis uitbrak, bestond de Griekse overheidsschuld net als voor de meeste eurolanden voor meer dan 80 procent uit staatsobligaties.

De bijdrage van elk Europees lidstaat is bepaald met een verdeelsleutel die is gebaseerd op het bruto binnenlands product (bbp). Daardoor is ruim een kwart van de leningen verstrekt door Duitsland, gevolgd door Frankrijk, Italië en Spanje. Nederland is met de 11,9 miljard euro (6,1 procent van het totaal) de vijfde verstrekker van Europese leningen aan Griekenland.

Lees verder via Europa Nu.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kijktip: Complete Snowdenfilm Citizenfour is weer gratis te bekijken

Één grote bende bij de NS: Mogelijk omkoping bij aanschaf sprinters NS