in , ,

Nederland nam in 2017 meer vluchtelingen op uit Syrië in het kader van de Turkije-deal

heeft vorig jaar meer zogenoemde uitgenodigde vluchtelingen opgenomen. Dit aantal steeg van 695 in 2016 naar 2265 in 2017. Dat meldt het CBS op basis van cijfers van de - en Naturalisatiedienst (IND).

Veel van deze vluchtelingen konden zich in Nederland vestigen in het kader van de -Turkijeverklaring uit maart 2016. Deze verklaring stelt dat voor elke ër die van Griekenland naar wordt teruggestuurd er een andere Syriër vanuit Turkije in de EU wordt opgenomen.

Sinds de jaren vijftig nodigt Nederland vluchtelingen uit om zich hier te vestigen in het kader van het hervestigingsbeleid. Het gaat om vluchtelingen in kampen in hun eigen land of in buurlanden, die daar niet veilig zijn maar niet naar huis terug kunnen.

Uitgenodigde vluchtelingen krijgen in Nederland direct een verblijfsvergunning. Ze hoeven niet de gebruikelijke asielprocedure door te lopen en worden daarom ook niet meegeteld in de statistieken over .

In totaal 96 procent van de uitgenodigde vluchtelingen in 2017 kwam uit .

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Geen openheid over doorlichten burgers

JEFTA: weer een big business deal