in , , , ,

Nederland ‘onder voorwaarden’ toch voorstander van Eurozonebudget

Nederland ondersteunt toch het nieuwe eurozonebudget, zij het onder bepaalde voorwaarden. Samen met zes andere EU-lidstaten heeft Nederland een nieuw voorstel naar Eurogroepvoorzitter Mário Centeno gestuurd.

In december werden regeringsleiders het al eens over een apart eurozonebudget. Onder meer Nederland pleitte ervoor dat dit budget gebruikt moet worden om het concurrentievermogen van EU-landen te vergroten.

Met name en willen het eurozonebudget echter ook inzetten om de minder sterke EU-landen in economische moeilijkheden bij te staan. Het geld hiervoor moet onder andere komen vanuit extra eurozone-belastingen.

Nederland, , Finland, , Letland, Litouwen en Zweden, ook wel bekend als de Hanzegroep, hebben zich tegen dit plan uitgesproken.

De Hanzegroep wil dat eurolanden zeggenschap houden over de besteding van het eurozonebudget. Ook willen zij dat lidstaten alleen in uitzonderlijke gevallen op het fonds aanspraak kunnen maken.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

Photo by Allan Henderson


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De deksel gaat op de beerput van vuurwerkramp Enschede

En weer een “incident” en het gaat maar door! Tbs’ers konden vrijuit moorden