in , , ,

Nederland pakt door: Parkeerkosten, stijging gemiddeld 12,2 %, 22,5 % in grote steden, vergunning 71 % en invalidekaart 17,5 %

De parkeerkosten stijgen het komende jaar flink. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag publiceerde. In de vier grootste gemeenten (, , en Utrecht) is er een stijging van de opbrengst 22,5 procent.

In totaal halen de gemeenten naar verwacht 10,2 miljard ermee op.

“Gemeenten begroten dit jaar 928 miljoen  aan inkomsten uit parkeerheffingen. Dit is 101 miljoen euro meer dan in 2018, een toename van 12,2 procent”, als het CBS. “De stijging komt voor 90 procent voor rekening van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.” 

Leefbaar Rotterdam, Struijvenberg benoemt daarnaast de kosten voor een parkeerkaart voor mindervaliden.

“Wij vinden het voor hen jammer dat zij 17,5 procent meer moeten betalen voor hun kaart. Maar ook voor alle bewoners die hun vergunning gaan verlengen dit jaar. Die moeten maar liefst 71% meer betalen.”

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een depressie of ooit gehad? Meld het niet! Je rijbewijs wordt ingetrokken

Werkgever houdt premies in, draagt af in Luxemburg: Belastingdienst eist tienduizenden euro’s van personeel, resultaat 2 zelfmoorden