in , , , ,

Nederland ramt verblijfsvergunningen voor criminele migranten erdoorheen want gevoelige of moeilijke gevallen

vergunning 1560075773
geralt / Pixabay

Nederlandse immigratie- en naturaliseringsambtenaren (IND) worden onder druk gezet om zoveel mogelijk verblijfsvergunningen goed te keuren voor “asielzoekers”, zelfs als ze bekend staan ​​als criminelen of illegalen.

Volgens lokale media in Nederland hebben interne IND-documenten aangetoond dat de nadruk ligt op fast-tracking-applicaties zonder de nodige onderzoeken, aangezien gevoelige of moeilijke gevallen tijdrovend en kostbaar zijn.

“Vanwege capaciteitsproblemen zetten de Nederlandse immigratie- en naturalisatiedienst de werknemers onder druk om de verblijfsvergunningen van asielzoekers die veroordeeld zijn voor misdrijven niet te herroepen”, meldt NL Times, daarbij verwijzend naar informatie verkregen door NRC Media.

“Interne IND-documenten in de krant laten zien dat het herroepingsteam in Zwolle door het management onder druk wordt gezet om zo weinig mogelijk verblijfsvergunningen in te trekken … Een klokkenluider vertelde eerder aan de krant dat criminele – of liegen – asielzoekers hun verblijfsvergunningen ten onrechte behouden.”

Eén IND-document benadrukte zelfs de financiële motivatie om zo veel mogelijk vergunningen zo snel mogelijk goed te keuren. “De focus ligt op snelle niet-intrekking van verblijfsvergunningen (dwz de moeizame zaken),” aldus het document. “We merken dat we te druk zijn met geldgenererende acties.”

Het rapport komt in de nasleep van een schandaal waarin een Nederlandse minister in kwestie het publiek op grove wijze misleidde over de omvang en de ernst van misdaden die door migranten worden gepleegd.

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Mark Harbers trad slechts enkele weken geleden onder druk op nadat de omvang van de migrantencriminaliteit in Nederland systematisch was verborgen.

Het is niet het eerste geval waarin de Nederlandse overheid betrokken is bij het verbergen van statistieken van migrantencriminaliteit. De Telegraaf betrapte het ministerie van Justitie en veiligheid en beweerde dat gegevens over migrantengeschillen nooit zijn bijgehouden, terwijl de politie inderdaad dergelijke gegevens bijhield.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
above majestic

WeekendFilm: Above Majestic, Implications of a secret space program

bomen kappen 1560080900

De grote bomenkap: Daar gaat weer 200.000m2, ditmaal de Bergse bossen