in , , , ,

Nederland reddeloos verloren en verontwaardigd bij pinstoring, knettergek!

mohamed_hassan / Pixabay

Vorige week maandag werd een groot deel van getroffen door een pinstoring waardoor er alleen met contant kon worden betaald. Het grootste deel van het winkelend publiek zat met de handen in het haar en reageerde zwaar verontwaardigd.

Stap voor stap worden we de twee netten ingedreven die ons uiteindelijk zullen vangen, namelijk het en het elektriciteitsnet. We hebben hier eerder al uitgebreid over geschreven en vooral ook over de gevolgen daarvan, want je bent als volkomen machteloos als die netten meer functioneren.

Dat niet functioneren kan gebeuren door “natuurlijke oorzaken” zoals stroomstoringen, maar ook heel goed door overheden die bepaalde mensen of gebieden afkappen van de netten. Wat er afgelopen maandag gebeurde in de Nederlandse winkels, geeft ons een aardige indicatie van de totale chaos die zou ontstaan als ons volk werd afgesneden van één of meer van de netten.

In dit geval werkten de pinbetalingen in grote delen van het land niet.

Grote delen van het land zijn maandagmiddag getroffen door een pinstoring. Er stroomden duizenden meldingen binnen van mensen die niet konden pinnen. Bij supermarkten ontstonden flinke rijen voor de kassa's waar alleen met cash betaald kon worden.

Op Twitter werden veel foto's geplaatst van lange rijen bij de Albert Heijn, sommige wel tot achterin de winkel. Bij een in lieten klanten hun volle karren en mandjes, die ze niet konden afrekenen, overal staan in de winkel. Volgens de kassamedewerkster leverde de storing veel boze klanten op.

xxx

Hoeveel mensen zouden er daadwerkelijk zijn in ons land die gewoon contant geld op zak hebben voor het geval hun pinpas het niet doet? Iets dat eigenlijk een vanzelfsprekend iets lijkt, behalve als je al zo gehersenspoeld bent “door het gemak” van betalen met pin dat je ervan uit gaat dat deze het altijd wel zal doen.

En als je dan een keer met lege handen komt te staan omdat je geen elementaire voorzorgsmaatregelen hebt genomen, dan word je boos en laat je je kar met boodschappen gewoon midden in de winkel staan.

En krijg je reacties zoals: 

“Nu heb ik geen eten fix it!” 

Boos en verontwaardigd omdat het klaarblijkelijk niet in hun hoofd op komt dat ze altijd contant geld op zak zouden moeten hebben, voor het geval dat.

Wanneer iemand dat suggereert, zie je volgende commentaren verschijnen.

“Contant geld? Bij die AH staat zeker ook nog een houten paal voor de deur om je paard vast te binden..?”

Hier hebben we dus een slachtoffer van de pinstoring die niet tegen zichzelf zegt: “Wat stom dat ik geen contant geld op zak heb”, maar dit associeert met iets uit de Middeleeuwen.

In dit geval had men nog de mogelijkheid om naar betaalautomaten te lopen waar weliswaar lange rijen stonden, maar waar nog wel geld uit kwam. Maar, wat als er ooit een stroomstoring komt die langer dan een dag duurt? Nu al wordt door sommigen een relatief kleine storing in verband gebracht met een ramp.

Het is voor ons land niet …

Lees verder bij de bron: Niburu.co


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Heel veel mensen krijgen spijt van het Pensioenakkoord

Een vreemde en bizarre Europese strategische agenda