in ,

Nederland stak miljoenen euro’s aan subsidiegeld in dubieuze denktank

heeft jarenlang miljoenen euro’s gestoken in een denktank waar sprake was van hoge salarissen, misbruik van subsidiegeld en vriend­jespolitiek.

Deze in Genève gevestigde voor het promoten van handel en duurzame ontwikkeling kreeg de afgelopen ruim twintig jaar in totaal 25 miljoen euro Haagse .

Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant.

Het gaat om het International Centre for Trade and Sustainable Development (ICTSD) in Genève, dat begin dit jaar failliet is verklaard. Dat gebeurde nadat de vier belangrijkste donorlanden, waaronder Nederland, eind vorig jaar de geldkraan dichtdraaiden.

Die stap werd genomen na een vernietigend Brits rapport over de gang van zaken bij ICTSD.

Spil in de affaire is de directeur van ICTSD, Ricardo Meléndez-Ortiz, die de organisatie vanaf de oprichting in 1996 heeft geleid.

Volgens het Britse rapport, dat is ingezien door de Volkskrant, kreeg deze Colombiaanse oud-diplomaat een jaarsalaris van 410 duizend Zwitserse frank (376 duizend euro). Volgens de subsidieregels van Buitenlandse Zaken had dat maximaal 220 duizend frank mogen zijn, schrijft de krant.

Daarnaast zouden de privéschool en universiteit van de twee kinderen van de directeur van het subsidiegeld zijn betaald ….

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De EU Landen in Grote Problemen
1 jaar geleden

Je verwacht het niet he van een overheid die zegt doelmatig en met verstand met geld om te gaan ….

Wat voor mensen werken er bij de overheid? Is er nog wel kennis van zaken bij de overheid? ZIjn er nog mensen met tientallen jaren ervaring die werken bij de overheid? Zijn er nog checkes and balances bij de overheid?
Mijn sterke indruk is dat de overheid geen kennis meer in huis heeft nadat allerlei activiteiten die in het verleden door de overheid werden uitgevoerd zijn geprivatiseerd (zoals energiecentrales, vervoer, post). Los dat die privatisering helemaal geen goed idee was (schijnconcurrentie, heel veel extra administratie) verdween ook de kennis die de overheid had. En dat is het ergste van alles en de bron van alle ellende.

Het gevolg is dat de overheid volledig zwevend is komen te staan van de buitenwereld en volledig moet vertrouwen op wat bedrijven en bureaus de overheid influisteren. En daar gaat het hardstikke fout want vaak zijn het bedrijven die uit zijn op eigen gewin, vaak gaat het om zeer kleine adviesbureaus zonder werkelijke ervaring (deze jongens hebben nog nooit een schroevendraaier vastgehouden), vaak zijn het zeer grote bedrijven die de dienst uitmaken. En anders dan gedacht wordt: grote bedrijven zijn altijd gericht op korte termijn winst. Dat doet ook een bedrijf als Shell die nota bene (uiteraard tegen betaling) CO2 uit de lucht wil halen omdat het zo schadelijk zou zijn. Shell weet dondersgoed dat het CO2 verhaal een farce is maar speelt het spel mee en probeert er leuk geld mee te verdienen. En dat doet niet alleen Shell maar alle multinationals !!!!! En dat is de grote pest van deze tijd.

Bij de overheid werken alleen jonge accademici, bijna allemaal alfa mensen, die vers van de universiteit komen. Goedwillend, maar zonder enige praktische kennis en ervaring. Zijn kunnen niet anders dan de bedrijven vertrouwen en hun advies volgen ….. beleid dat uiteindelijk desatreus is en waar de bevolking voor de kosten opdraait. UIteraard klagen de burgers bij de overheid maar hun stem wordt genegeerd terwijl de motieven van de burgers (anders dan van de bedrijven) eerlijk zijn. Onder die burgers zitten heel veel heel goede specialisten en mensen met veel ervaring (veel gepensioneerden !!) die de overheid willen waarschuwen met veel kennis van zaken. ZIj worden aan de kant geschoven en genegeerd.
In de afgelopen decennia is de overheid steeds verder van de burger weg komen te staan en de kloof is gigantisch.

Maar – let op – het wordt nog erger. Want bij de EU lopen zaken precies zoals bij de overheden. De EU heeft geen enkele kennis en geen enkele ervaring. ZIj wordt gestuurd door grote multinationals en banken. En een kind kan raden welke richting de EU op gaat ….. De vaste Euro is een fout van de eerste orde en ieder weldenkend mens (zelfs zonder studie economie) had de beslissing van een gemeenschapperlijke munt op een andere manier opgezet zodat de koers van een land altijd later kon worden aangepast aan de economische prestaties van een land. Dit was niet een fout maar is een blunder van de eerste orde opgezet door partijen die “aan de andere kant” zaten. Precies zoals Shell redeneren die partijen vanuit hun eigen portemonnaie. De banken vonden die gemeenschappelijke Euro erg handig …. en zolang de landen borg stonden voor elkaars schulden (… @$&#@&%#$&….) vonden de banken het allemaal prima ….. Ook hier: het kon de banken niet schelen …. het ging uitsluitend om korte termijn winst en het beperken van hun risico’s !!!!

Het gaat niet goed met de EU en de ECB heeft een giga hoeveelheid geld in omloop gebracht …. Voor de banken geen enkele probleem want het is gecreeerd geld. Het probleem zit hem bij de landen die dat geld moeten terug betalen want dat is wel echt geld …. Banken hebben alleen geredeneerd vanuit hun eigen positie ….

Het kan niet anders dan dat de boel volkomen in het honderd loopt omdat de EU en de EU landen niet geregeerd wordt vanuit de burgers maar vanuit belanghebbende partijen als belanghebbende bedrijven en banken. Dat is de primaire fout.
Burgers hebben de fout gemaakt niet veel sterker en veel meer de overheid op alle manieren te controleren en te dwingen te luisteren.

Er is geen twijfel dat de EU zal instorten, maar vandaag is het nog mooi weer. Prettig weekend.

K.D.K
1 jaar geleden

Een heel belangrijk overzicht van de geschiedenis dat veel duidelijk maakt :

https://beforeitsnews.com/prophecy/2019/09/the-elites-know-theyve-been-planning-this-for-centuries-2507836.html

Bart
1 jaar geleden

En al deze miskleunen door de overheid vreet geld ( van de burger) en maar verhogen die belastingen om die miskleunen weer recht te breien. Er worden stomme streken uitgehaald hoor!

Pak aan misdaad! Politie start proef met ‘emissieloze’ voertuigen, elektrische KIA’s met bepantsering

Overspannen samenleving: 1 op de 5 mensen heeft burenruzie