in ,

Nederland steunt aanvallen niet, keurt ze niet af, nee, begrijpt ze: Rutte, begrip voor snelle aanval VS

Premier Mark heeft begrip voor de aanval die de Verenigde Staten vannacht in uitvoerde op Syrië. “Ik merk dat er een grote behoefte is aan snelheid. Die voelt iedereen, ook ikzelf.”

Alle betrokken landen zijn er volgens Rutte van overtuigd dat het collectief uitzenden van militairen zorgvuldig moet gebeuren. “Je moet precies weten wát je gaat doen, wat er af is als het af is, of het zich beperkt tot ; al die vragen moeten beantwoord worden, omdat je militairen vraagt om daar voor de wereld in Irak, en mogelijk in Syrië, deze verschrikkelijke beweging te stuiten.”

De ‘verschrikkelijke beelden' aan de grens tussen en Syrië maken de actie van Obama op zijn minst begrijpelijk, meent Rutte. Vanwege de complexiteit van de ‘hele kwestie van het volkenrechtelijk mandaat, komt het op korte termijn met een brief waarin de mogelijkheden om tot een volkenrechtelijk mandaat te komen uiteen worden gezet.

Lees verder via BNR Nieuwsradio.

 

Foto via Regionaal Archief Nijmegen


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Nederlandsche Gulden hield het langst stand binnen de EU’

Verzekeraars worden rijk van zorgverzekering, miljarden euro’s verdient over onze ruggen