Nederland verplicht van gas af! Resultaat: gasverbruik stijgt

Pexels / Pixabay

Hoewel Nederlandse huishoudens steeds minder consumeren, is er op het gebied van gasverbruik nog weinig beweging. Vorig jaar werd in huis zelfs meer gestookt dan het jaar ervoor.

De ambitie om alle Nederlandse huizen van het gas af te koppelen is nog maar vers.

Het verwacht volgend jaar van alle gemeenten een plan met antwoord op de vraag hoe ze het gaan doen en wanneer. De plannen kunnen tot 2050 worden uitgewerkt. Dan wil het kabinet dat elk huis duurzaam wordt verwarmd.

Nieuwe huizen mogen inmiddels al niet meer met gas worden verwarmd.

Ondertussen is het gemiddelde gasverbruik nog vooral gebaseerd op het weer, zegt een woordvoerder van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). ,,In jaren met relatief koude winters heeft het verbruik een piek.”

Nederlanders verstookten vorig jaar iets meer gas dan in 2017. Het gemiddelde gasverbruik per woning steeg naar 1270 kubieke meter, zo blijkt uit recent bijgewerkte cijfers van het CBS die LocalFocus heeft geanalyseerd.

Dat is een stijging van meer dan 2 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Het elektriciteitsgebruik daalde juist met meer dan 2 procent.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Internetconsultatie – laatste strohalm voor burger om zich te verzetten tegen 5G

Duitse overheid heeft oplossing voor verkrachtingsgolf: migranten krijgen seksuele gedragscursus …