in

Nederland wingewest voor Amerikaanse belastingdienst

Met ingang van september zal de gegevens over Amerikaanse belastingplichtigen gaan uitwisselen met de IRS (Amerikaanse belastingdienst). Dat heeft voor een aantal Nederlandse burgers verstrekkende gevolgen.

Normalitair betaal je belasting aan het land waarin je woont. Amerika ziet dat anders. Met een Amerikaans paspoort en ook met een greencard (permanente verblijfsvergunning ooit eens gekregen door studie of werk !!!), ben je , overal ter wereld aan de IRS belastingplichtig. Oeps, beleggen in het buitenland is over het algemeen ook niet toegestaan. Dus van die beleggingshypotheek moet je afzien, of vanaf zien te komen.

Als de IRS er achter komt waar je woont, kan dat je een de torenhoge naheffing opleveren, soms wel tienduizenden euro’s. Door de FACTA wetgeving is het achterhalen van je adres een fluitje van een cent geworden. De FACTA verplicht buitenlandse financiële instellingen alle gegevens van Amerikaanse belastingplichtigen automatisch door te spelen aan de fiscus in Washington.

Even snel zelf je te betalen belasting uitrekenen is misschien niet zo verstandig. De Amerikaanse belasting zit een stuk ingewikkelder in elkaar en een foutje wordt je zwaar aangerekend. Helaas rekenen gespecialiseerde accountants tussen de 300 en 600 dollar voor het invullen van je belastingaangifte.

Lees verder via: zaplog

Photo by 401(K) 2013


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Natuurmonumenten heft straks entreegeld voor grond die ze van de Staat kregen

BRICS bank staat al klaar om Grieken op te vangen