in

Nederlanders weigeren massaal boetes te betalen

betalen massaal hun boetes niet of gaan ertegen in beroep. Maar liefst 200.000 mensen moesten daarom afgelopen jaar voor de rechter verschijnen, bijna twee keer zoveel als in 2012.

De weerzin groeit: er is een groot verschil tussen niet willen en niet kunnen betalen. Rechters waren nog nooit zo veel tijd kwijt aan deze zaken met notoire wanbetalers.De armoede is voelbaar in de grote zaal van de Amsterdamse kantonrechter Voetelink. Een moeder met een dochter van 2,5 jaar moet leven van 20 euro per week.

‘Ik de boete wel betalen, maar ik kan niet’, klinkt het als ze voor het hekje moet komen omdat ze stelselmatig een boete terzijde heeft geschoven. Vierhonderd dossiers liggen er op de tafel van rechter Voetelink. Allemaal van mensen die – als het aan het Openbaar Ministerie OM ligt – een paar dagen moeten zitten in de hoop dat ze dan alsnog gaan betalen.

via AD.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Advocatuur te vaak ongestraft voor prutswerk

teloorgang : agenten slaan fitheidstest over of halen het niet