in ,

Nederlanders zien eindelijk de onrust, zorgen om maatschappelijke problemen

Behalve de politieke barometer van deze week blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond (Peil.nl) dat een meerderheid van de Nederlanders zich zorgen maakt om maatschappelijke onrust in het land. Zo zijn kiezers van mening dat er ‘steeds meer problemen bijkomen in de Nederlandse ’.

Ook is ruim 50% van de kiezers pessimistisch aangaande het vermogen van de om de problemen daadwerkelijk op te lossen.

Kiezers bezorgd om maatschappelijke onrust

Bron: Maurice de Hond / Peil.nl
Bron: Maurice de Hond / Peil.nl

Als we kijken naar de bovenstaande tabel dan zien we dat de kiezers van alle partijen het in meerderheid met elkaar eens zijn dat er ‘steeds meer problemen bijkomen in de Nederlandse samenleving’. Ruim 71% van de ondervraagden is het eens met deze stelling.

Opvallend is dat met name -kiezers in een andere realiteit lijken te leven, deze kiezers zijn het als enige in meerderheid oneens met de stelling. Verder twijfelen kiezers aan de mogelijkheid van de overheid om überhaupt ‘de problemen van vandaag’ op te lossen.

Ruim 50% denkt namelijk dat de overheid daar niet toe in staat is.

Wederom zien we bij kiezers van D66 een bijzonder optimisme. Zo is slechts 26% van de D66-kiezers het eens met de stelling. Ook - en -kiezers geven blijk van vertrouwen in de overheid.

Wat betreft het ‘marktdenken’ van de afgelopen 25 jaar zijn kiezers allerminst tevreden, uitgezonderd kiezers van de , die zijn blijkbaar erg content met de wijze waarop ‘marktdenken’  door de overheid werd toegepast. Dat het ‘marktdenken’ werd misbruikt en leidde tot corporatistische structuren waarbij de risico’s worden afgewenteld op de maatschappij, maar de baten werden geprivatiseerd, heeft …

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bart
1 jaar geleden

Met de VVD in de regeringen van de afgelopen 10 jaren, weten we deze dingen zeker, er is: meer maatschappelijke onrust, er zijn meer ‘vluchtelingen’, meer leugens, meer armoe, meer voedselbanken, meer criminaliteit, meer vernielingen, meer drugs, meer onvrede, en last but not least, jawel méér belastingen. Zoveel dat het bijna niet meer is op te hoesten.
Met de VVD in het bestuur, wordt het leven bijzonder duur. Het rijmt niet maar het wordt wel onleefbaar.

dennis
1 jaar geleden

Ja Bart: al die problemen die we binnenhalen moeten ook verzorgd worden, en al de problemen van die problemen, en de problemen dat die problemen dat die problemen veroorzaken en met zich meebrengen, ja, die kosten geld, veel geld, die de belastingbetaler en ziekenfonds betaler moet ophoesten, we gaan niet zo zeer naar een wereldoorlog maar wel naar een Europese Burgeroorlog toe, we kunnen dit niet blijven slikken!

NWO in volle werking !!!! WWIII is al lang begonnen.
1 jaar geleden

Nederland is het land waar de Nieuwe Wereld Orde zijn regeltjes en wetten uitprobeert. Overal controles (afvalpas bijvoorbeeld), alles betaald (betaald parkeren overal), alles precies volgens de regels (belastingformulier is al ingevuld door de belastingdienst !!!!!), smartphone volgt iedereen en overal, wetboek is zo uitgebreid dat burgers er niet meer mee kunnen werken, burgers zijn niet meer dan slaven, lage lonen (mannen en vrouwen moeten beiden werken voor een bescheiden bestaan), wonen dicht samengepakt in te kleine woningen in de steden (huurprijs is vaak meer dan halve inkomen), geen eigendom meer maar alles huren (rente is laag, maar huizenprijzen zijn krankzinnig hoog), voor alles bekeuringen en boetes door automatische systemen (5 km/hr te hard), veel te hoge belastingen, bouwgrond door de overheid extreem duur gemaakt.

Immigratie van mensen uit Afrika is een financiële en culturele ramp bedoeld om de macht van het volk te breken. En het is een groot succes (voor de NWO).
Nederland is onherkenbaar veranderd. En niet ten goede !!!!

Politieke partijen zijn volledig onherkenbaar geworden en zijn niet meer dan het verlengstuk van banken en multinationals. Er wordt zelfs openlijk gesproken over opheffen soevereiniteit en een Europees leger. Iets wat nooit besproken en waarover burgers zich nooit over hebben kunnen uitspreken.
Het lijkt er op dat WWII volkomen voor niets was end at mensen hun leven voor niets hebben gegeven.

Hoe lang nog voordat mensen massaal gaan protesteren?

Afrika eist meer geld van de EU en de opname van migranten – Von der Leyen zegt “krachtige ondersteuning” toe

Toeslagen nachtmerrie: is de ondergang van een mislukt systeem in zicht?