in ,

Nederlanders zien eindelijk de onrust, zorgen om maatschappelijke problemen

Behalve de politieke barometer van deze week blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond (Peil.nl) dat een meerderheid van de Nederlanders zich zorgen maakt om maatschappelijke onrust in het land. Zo zijn kiezers van mening dat er ‘steeds meer problemen bijkomen in de Nederlandse '.

Ook is ruim 50% van de kiezers pessimistisch aangaande het vermogen van de om de problemen daadwerkelijk op te lossen.

Kiezers bezorgd om maatschappelijke onrust

Bron: Maurice de Hond / Peil.nl
Bron: Maurice de Hond / Peil.nl

Als we kijken naar de bovenstaande tabel dan zien we dat de kiezers van alle partijen het in meerderheid met elkaar eens zijn dat er ‘steeds meer problemen bijkomen in de Nederlandse samenleving'. Ruim 71% van de ondervraagden is het eens met deze stelling.

Opvallend is dat met name -kiezers in een andere realiteit lijken te leven, deze kiezers zijn het als enige in meerderheid oneens met de stelling. Verder twijfelen kiezers aan de mogelijkheid van de overheid om überhaupt ‘de problemen van vandaag' op te lossen.

Ruim 50% denkt namelijk dat de overheid daar niet toe in staat is.

Wederom zien we bij kiezers van D66 een bijzonder optimisme. Zo is slechts 26% van de D66-kiezers het eens met de stelling. Ook - en PvdA-kiezers geven blijk van vertrouwen in de overheid.

Wat betreft het ‘marktdenken' van de afgelopen 25 jaar zijn kiezers allerminst tevreden, uitgezonderd kiezers van de , die zijn blijkbaar erg content met de wijze waarop ‘marktdenken'  door de overheid werd toegepast. Dat het ‘marktdenken' werd misbruikt en leidde tot corporatistische structuren waarbij de risico's worden afgewenteld op de maatschappij, maar de baten werden geprivatiseerd, heeft …

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Afrika eist meer geld van de EU en de opname van migranten – Von der Leyen zegt “krachtige ondersteuning” toe

Toeslagen nachtmerrie: is de ondergang van een mislukt systeem in zicht?