in , , , ,

Nederlanders zijn steeds meer en meer gaan betalen aan de (R)overheid

Nederlanders waren sinds 2000 nog nooit zoveel kwijt aan premies en belastingen als nu. Ook nu het beter gaat met de , neemt de collectieve lastendruk toe.

De collectieve lastendruk – het totaal dat we aan premies en belastingen aan de afdragen als percentage van het bbp– kwam volgens de laatste voorlopige CBS-cijfers uit op 38,7 procent van het bbp. Dat cijfer is sinds het begin van deze eeuw niet zo hoog geweest.

270 miljard

Bij de overheid kwam in 2016 voor 270 miljard aan belastingen en premies binnen.

Dat is fors meer dan een aantal jaren eerder. In 2009 was de lastendruk nog 35,1 procent en kwam er voor 216 miljard euro aan premies en belastingen bij de overheid binnen.

De afgelopen jaren hebben politieke partijen steeds gepleit voor verlaging van die lastendruk. Met name door de belasting op inkomen en arbeid te verlagen.

“Lastenverlichting draagt bij aan herstel van vertrouwen en geeft de conjunctuur een extra stimulans”, zegt demissionair premier Mark Rutte in een interview met het Financieele Dagblad. “Als de economie blijft groeien, blijven de lasten omlaag gaan.”

Maar tot nu toe is de collectieve lastendruk alleen maar gestegen. En de verwachting van het is dat die collectieve lastendruk de komende jaren nog verder omhoog gaat, tot bijna 40 procent in 2020………. >

Lees verder via de Bron: rtlz.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

Hoe kabinet werkenden afstraft: u betaalt meer dan u denkt!

De ‘ongewenste’ immigratie in EU-stijl: Een plaatje zegt meer…