Nederlandse aardbeien vol gif, tot aan blaren in de mond aan toe bij opeten

Couleur / Pixabay

Snoep verstandig eet een appel zeiden ze, maar toen bleek er toch behoorlijk wat gif in te zitten. Maar niet zoveel als in de Nederlandse aardbeien. Daar zit volgens een onderzoek uit 2017 zelfs zes keer meer gif in dan in ander fruit.

Koop maar eens een pakje Nederlandse aardbeien in de supermarkt. En dan niet de biologische, maar de ‘grote joekels’ waarvoor u zo’n €2,70 betaalt. U herkent ze direct: ze zijn enorm rood en groot. Groter dan u ooit in uw eigen tuin zou kunnen maken.

Maar wanneer u een hapje neemt dan proeft u eigenlijk helemaal niets. Ten minste, als je weet hoe échte aardbeien proeven.

Aardbeien uit de eigen tuin zijn namelijk vele malen zoeter dan de aardbeien uit de supermarkt. Ze zijn weliswaar niet zo groot, maar wel sappiger.

Bijkomend voordeel: er zit géén of minder gif in. En laat het nu net de pesticiden zijn waardoor de Nederlandse aardbei steeds minder aantrekkelijk wordt.Volgens onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wordt elke aardbei zo’n zeven tot acht keer bespoten met een giftige stof.

Van de supermarktaardbeien krijg ik dan ook steevast blaren in mijn mond. Die blaren heb ik niet als ik biologische aardbeien eet of aardbeien uit mijn eigen tuin. Ik hoor deze klacht van meer mensen om mij heen. Moet je nagaan. Blaren in je mond van aardbeien die niet naar aardbeien smaken en dat voor €2,70.

De neurotische empiristen zullen zeggen: ‘bewijs dat maar eens!’.

Volgens Hans Muilerman van onderzoeksgroep Pesticide Action Network Europe (PAN Europe) op de website van Joop.nl gaat het flink mis:

“De NVWA werkt met een totaal achterhaalde aanpak. Daar is al dertig jaar wetenschappelijke consensus over. Je moet kijken naar het totaal van de schadelijke stoffen, naar de combinatie-effecten en niet naar de giftigheid per afzonderlijke stof. Er zijn stoffen die geen effect hebben op zichzelf, maar wel in combinatie met andere stoffen.”

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

Nederlandse aardbeien vol gif, tot aan blaren in de mond aan toe bij opeten
Een 5 uit 3 stem(men)[s]

Wil jij meehelpen met de kosten?
Dat kan via
iDeal, PayPal of Tikkie

Laat een reactie achter

Je email-adres zal nergens gepubliceerd worden Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Jawel, we gebruiken ook cookies