in , , ,

Nederlandse burger wordt op gigantische slinkse wijze bestolen door Overheid en EU, koopkracht daalt al 15 jaar!

Het ging toch beter met ‘de ’? Althans, dat willen onze ‘leiders’ in Brussel en ons toch doen geloven? Waarom horen we nu dan dat we er wéér op achteruit gegaan zijn? En niet vier jaar, maar al twintig jaar, volgens DNB (De Nederlandsche Bank).

Het CBS stelt, dat de van de Nederlandse bevolking in 2013 met 1,1 procent is afgenomen en onderbouwd dit met onderstaand grafiekje.

4119g1

Maar wat zegt onze DNB over de koopkrachtontwikkeling van de Nederlandse huishoudens?

“Al twintig jaar blijft in de groei van het beschikbare huishoudinkomen achter bij de groei van het bruto binnenlands product. (…) Al met al is het aandeel van het BBP dat terecht komt in de huishoudportemonnee de afgelopen twintig jaar substantieel gedaald.”

Onderbouwd met een ander grafiekje van… datzelfde CBS:

DNB_Tabel

Interessant nietwaar?

Gecorrigeerd voor en bevolkingsgroei lag het beschikbare inkomen van huishoudens in 2012 maar net iets hoger dan in 1997. Zo beschouwd is de koopkracht per inwoner dus in 15 jaar nagenoeg niet toegenomen.

En daar komt nog iets anders bij: door de veel te lage conversiekoers van de gulden naar de euro (in 1999 giraal ingevoerd) is aan de Nederlandse huishoudens (en bedrijven) een fors stuk koopkracht ontnomen. Die koopkracht diefstal was niet alleen direct, maar werkt ook door in de jaren daarna, tot op de dag van heden. Zoals uit onderstaande tabel blijkt is de koopkracht van de Nederlandse in de periode vanaf 1991 tot 2014 (1991 = 100) met maar liefst 12,84% afgenomen:

koopkracht_zps5d2d1e99

De getoonde cijfers van het CBS zijn dus pure misleiding van het Nederlandse volk.

Conclusie:

De juiste conclusie over de binnenlandse koopkrachtontwikkeling van burgers en bedrijven is dan ook, dat we op een ongelofelijke manier bestolen zijn geworden. Niet alleen door de veel te lage omwisselkoers van de gulden naar de euro, maar ook door de almaar stijgende verplichte zorgpremies met verplicht eigen risico zijn een volgende aanslag op de koopkracht van de burger.

 

 

 

 

Lees verder via www.dagelijksestandaard.nl er is nog meer!

Foto via Images_of_Money


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oude kaarten uit sovjet tijd bevestigd: Biljoen aan zeldzame mineralen in bodem Afghanistan

PvdA wil een comeback maken: banken voortaan verantwoordelijk bij fraude met geld van klanten