in , , ,

Nederlandse burger wordt op gigantische slinkse wijze bestolen door Overheid en EU, koopkracht daalt al 15 jaar!

Het ging toch beter met ‘de economie’? Althans, dat willen onze ‘leiders’ in Brussel en ons toch doen geloven? Waarom horen we nu dan dat we er wéér op achteruit gegaan zijn? En niet vier jaar, maar al twintig jaar, volgens (De Nederlandsche Bank).

Het CBS stelt, dat de koopkracht van de Nederlandse bevolking in 2013 met 1,1 procent is afgenomen en onderbouwd dit met onderstaand grafiekje.

4119g1

Maar wat zegt onze DNB over de koopkrachtontwikkeling van de Nederlandse huishoudens?

“Al twintig jaar blijft in de groei van het beschikbare huishoudinkomen achter bij de groei van het bruto binnenlands product. (…) Al met al is het aandeel van het BBP dat terecht komt in de huishoudportemonnee de afgelopen twintig jaar substantieel gedaald.”

Onderbouwd met een ander grafiekje van… datzelfde CBS:

DNB_Tabel

Interessant nietwaar?

Gecorrigeerd voor en bevolkingsgroei lag het beschikbare inkomen van huishoudens in 2012 maar net iets hoger dan in 1997. Zo beschouwd is de koopkracht per inwoner dus in 15 jaar nagenoeg niet toegenomen.

En daar komt nog iets anders bij: door de veel te lage conversiekoers van de gulden naar de euro (in 1999 giraal ingevoerd) is aan de Nederlandse huishoudens (en bedrijven) een fors stuk koopkracht ontnomen. Die koopkracht diefstal was niet alleen direct, maar werkt ook door in de jaren daarna, tot op de dag van heden. Zoals uit onderstaande tabel blijkt is de koopkracht van de Nederlandse burger in de periode vanaf 1991 tot 2014 (1991 = 100) met maar liefst 12,84% afgenomen:

koopkracht_zps5d2d1e99

De getoonde cijfers van het CBS zijn dus pure misleiding van het Nederlandse volk.

Conclusie:

De juiste conclusie over de binnenlandse koopkrachtontwikkeling van burgers en bedrijven is dan ook, dat we op een ongelofelijke manier bestolen zijn geworden. Niet alleen door de veel te lage omwisselkoers van de gulden naar de euro, maar ook door de almaar stijgende verplichte zorgpremies met verplicht eigen risico zijn een volgende aanslag op de koopkracht van de burger.

 

 

 

 

Lees verder via www.dagelijksestandaard.nl er is nog meer!

Foto via Images_of_Money


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

“I have a dream” en ik denk wel heel veel meer mensen met mij, we weten allemaal, dat het een heel duur stukje “Zalm” was en nu nog is, ik hoop toch echt dat de VVD volgend jaar met de verkiezingen, klappen krijgt dat het niet mooi meer is, en nog een zetel of twee over houden, nou de PvdA wil ik het niet eens meer over hebben, volgend jaar zou het heel mooi zijn, en als het uit komt, ten eerste die (s)linkse bevolking hebben we niks mee, die kosten alleen maar geld, zie deze dagen maar, de heren strijders uit Syrië, willen weer terug, waar heen? Ja idd naar het land waar de oorlog nog steeds bezig is, en de ander naar Irak, dus deze strijders hadden niet hoeven vluchten, dus gewoon ordinaire economische gelukzoekers. Maar oké dat geld is weg, jammer dan, maar “I have a dream” dus alles wat er over blijft, stemt op de PVV van Geert Wilders, dan zo snel als mogelijk alle radicale moslims het land uit, en de gulden en de knaak weer het land in, de deuren sluiten voor alles waar het luchtje van de geldverslindende E.U aan hangt, en dan het land weer opbouwen, na de vernielingen van Rutte 1 en Rutte 2, en ja ik weet de PVV heet ook een tijdje mee gespeeld, maar dat was een vergissing die iedereen wel eens kan maken, Nobody is perfect toch ?

Wens jullie nog een fijne zondag, en oh ja voor dat ik het vergeet, a.s woensdag 06 april 2016 , gehaktdag en stemdag, de stemlokalen zijn open vanaf 7:30 t/m 21:00 uur, dus geen excuses om niet te gaan, en de rode stip op NEE te zetten????

Succes allemaal.

Friek
5 jaren geleden

Piet, 100% eens. PvdA , de partij voor de intelektuelen, had al in 1970 opgeheven moeten worden. De DNP (dikke nekken partij) zal het bij de volgende verkiezingen hopelijk ook merken wat ze de afgelopen jaren hebben verziekt.

Oude kaarten uit sovjet tijd bevestigd: Biljoen aan zeldzame mineralen in bodem Afghanistan

PvdA wil een comeback maken: banken voortaan verantwoordelijk bij fraude met geld van klanten