in , , ,

Filmpje NLse jihadist: Sta op tegen de Nederlandse staat/overheid

Op is een filmpje opgedoken van een Nederlandse jihadist die in ë namens strijdt. Hij staat bij het wrak van een gebouw dat is getroffen door één van de luchtaanvallen van de Verenigde Staten en haar bondgenoten. Hij roept op tot een ‘sterke, stevige daad tegen de Nederlandse overheid'.

De man, die zich Muhajiri Sháám noemt op Facebook, is duidelijk niet te spreken over de aanvalstactiek tegen IS. Terwijl hij zich beklaagd over het toegetakelde gebouw, doet hij een oproep aan de ‘broeders' in en .

‘Amerika is een wereldwijde oorlog aan het verrichten tegen moslims en de islam,' zegt de jihadist letterlijk. ‘Het is niet enkel IS dat wordt aangevallen, maar ook de broeders. Sta op en zie hier hoe jullie broeders zijn aangevallen door Amerika en haar bondgenoten. Sta op en doe wat.'

Iets concreter wordt hij aan het eind van zijn boodschap. ‘Desnoods sta je op en verricht je een sterke, stevige daad tegen de Nederlandse overheid. Want zij is ook een overheid die steun biedt aan Amerika.'

De jihadisten bracht zijn videoboodschap op Facebook ook in het Engels en Arabisch uit.

https://www.youtube.com/watch?v=vug_vPgFiTU

 

Lees verder via AD.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Waarom is het Nederlandse minimum jeugdloon zo laag vergeleken met de rest van EU?

Muizen met Ebola losgebroken in Mei 2014, in een VS laboratorium