in , ,

Nederlandse koeien mogen niet meer poepen

De fosfaatrechten die de Nederlandse als enige in – invoert, moeten ervoor zorgen dat de hoeveelheid fosfaat in dierlijke mest weer onder het Europese maximum komt en daar blijft. Nederlandse koeienboeren hebben na het loslaten van het melkquotum door de zoveel extra melk (met extra koeien) gemaakt dat de EU normen zwaar zijn overschreden.

Dankzij de staatssecretaris heeft heel last van koeienpoep. Raar? Welnee. Het is beleid om de koe voor Nederland te behouden en de varkens en kippen wat verder naar de Oostgrenzen van Europa te brengen. Oneerlijk?

Ja, want nu kunnen er straks toch weer teveel koeien in ons land blijven, zijn mestfabrieken nodig om hun poep op te ruimen, terwijl andere boeren er mede aan moeten betalen terwijl niemand daar beter van wordt. De staats blijkt zelfs biologische en zogenaamde grondgebonden boeren te willen korten op hun fosfaatrechten.

Lees verder via de Bron: Foodlog

via Zaplog

Photo by Red Junasun cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Omgekeerde rechtstaat: Niet-verdachte personen wel op de politie-foto

Raad van State: Nederlandse begroting 2017 voldoet niet aan Europese regels, weer bezuinigen?