in ,

Nederlandse parlement neemt zichzelf niet langer serieus: niets doet er meer toe, alles is EU

geralt / Pixabay

Dat Nederlandse parlement daardoor niet langer het centrum onze democratie is lijkt de buitenwereld nog nauwelijks op te vallen, maar de signalen zijn onmiskenbaar.

De regering lijkt zich steeds minder druk te maken om haar meerderheid in beide Kamers (die zij twee weken terug dan ook volledig verloor), en in veel zaken wordt parlement buitenspel gezet – zonder dat men zich daar erg druk om maakt.

De meeste oppositiepartijen wat het partijkartel heet behoren zelf ook tot het partijkartel, en zijn achter de schermen verzekerd van macht en invloed door de benoemingen vanuit hun kringen in de commissies die er voortaan het meest toe zullen doen.

In de mag men – zij die niet tot de Regentenpartij behoren – roepen wat men wil, maar uiteindelijk haalt de politiek zonder veel omwegen verder haar schouders op en negeert wat in de Kamer plaatsvindt.

Achterkamertjespolitiek heeft een geheel nieuwe ….

Lees verder bij de bron: Veren Of Lood


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Villa oud-korpschef Welten financiële strop voor politie, de politieman zelf profiteerde

Vraagje: sinds wanneer zijn wolken zó mooi rond?