in

Nederlandse politie rot door, steeds corrupter, steeds meer ontslagen …

Afgelopen jaar zijn 150 politiemedewerkers ontslagen wegens plichtsverzuim. Dat zijn er meer dan voorgaande jaren.

In 2018 gebeurde het 119 keer, in 2017 werden 121 politiemensen ontslagen, meldt de politie.

In totaal werden 309 disciplinaire maatregelen opgelegd in 2019. Die maatregelen variëren van een officiële berisping, het inhouden van loon of verlofuren, tot ontslag.

68 medewerkers werden bestraft voor oneigenlijk gebruik van informatiesystemen zoals het lekken of achterhouden van informatie. Dat aantal is ongeveer hetzelfde als voorgaande jaren.

Lees verder bij de bron: ThePostOnline

“Het aantal ’lekkende agenten’ en disciplinaire onderzoeken is marginaal als je kijkt naar de totale korpssterkte, maar het is wel een hardnekkig probleem waarvoor niet genoeg aandacht kan zijn”, zegt Soudant naar aanleiding van de nieuwe cijfers. „Misbruik van de positie of lekken van informatie bestaat uit verschillende categoriën. Soms is sprake van onzorgvuldig gebruik van informatie, bijvoorbeeld het laten rondslingeren van informatie. De zwaarste categorie is het bewust doorspelen van informatie aan criminelen”, legt Soudant uit.”

Quote uit De Telegraaf.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bill Gates’ geïnjecteerde tattoo vaccin brengt enzym genaamd ‘Luciferase’ in menselijk lichaam

FBI onthult per ongeluk naam Saoedische diplomaat verdacht van steun aan 9/11-kapers