in , ,

Nederlandse scholen veranderen in ghetto’s en je bent verplicht om je erin te begeven

Wokandapix / Pixabay

Het is tegenwoordig veiliger op straat in een township in Zuid-Afrika dan op een Nederlandse middelbare school.

Een onderzoek van DUO toont aan dat het uitschelden en intimideren van docenten, het meenemen van wapens of het onder invloed van verdovende middelen aanwezig zijn in de les op een beetje Nederlandse middelbare school anno 2018 heel normaal is.

Docenten worden niet meer aangesproken met meneer of mevrouw, maar met kankermongool en kankerkoer.

In Nederland gaat het allesbehalve goed met de sfeer in het klaslokaal en dan hebben we het niet eens over pestgedrag van leerlingen onderling (alhoewel dat ook een groot probleem) is. Nee, de meest basale omgangsvormen zijn kennelijk al te hoog gegrepen op een beetje onderwijsinstelling. Docenten uitschelden voor kankerhoer, stoelen naar hun hoofd gooien als wat ze zeggen je niet aanstaat en gewoon gewapend in de klas verschijnen.

Taferelen uit een school in Harlem? Ha. Heel Nederland is inmiddels Harlem geworden, kennelijk:

“Onze klas was boos, omdat we vonden dat een jongen racistisch werd behandeld”, vertelt Bram, die inmiddels van school af is. “Eerst werden er pennen gegooid naar de leraar, uiteindelijk ook stoelen en tafels. Ik deed het ook. De leraar moest op een brancard naar het ziekenhuis. Sommige docenten durfden daarna niet meer naar school te komen.”

“Er was op mijn vorige school geen dag dat een docent niet werd uitgescholden”, vertelt Tim, die inmiddels van school af is. “Als een docent vroeg of een jongen zijn jas wilde uitdoen, werd hij al voor kankermongool uitgemaakt. De leraar liet het maar, omdat hij door wilde met zijn les.”

Opmerkelijk is verder dat veel docenten aangeven dat zij afgelopen jaar hebben meegemaakt dat een leerling stoned (39%) of dronken (12%) op school kwam. Bijna een derde van de docenten geeft aan dat er leerlingen in drugs handelden op of rondom de school. 10% van de docenten zegt dat er afgelopen jaar een leerling met een wapen op hun school kwam.”

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe slogan GroenLinks uitgelekt: Wij halen, jullie betalen! Omvolking gaat niet snel genoeg, GroenLinks gaat honderden vluchtelingen met eigen auto’s ophalen

Ook moe van Facebook? Er is een goed alternatief: Minds