in

Nederlandse wethouders steeds vaker corrupt

In 2014 blijkt één op de drie wethouders in opgestapt zijn vanwege corruptie. Ze bleken niet integer of maakten zich schuldig aan belangenverstrengeling.

Volgens het Wethoudersonderzoek 2014 dat werd verricht in opdracht van het tijdschrift Binnenlands Bestuur, hebben we te maken met een aanzienlijke stijging. Tussen 2010 tot en 2013 was ‘slechts’ één op de tien wethouders corrupt. In 2013 waren er 79 wethouders die om politieke redenen vertrokken, zes daarvan vanwege integriteit of belangenverstrengeling.

Opvallend is dat er na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 slechts 16 wethouders om politieke redenen zijn opgestapt, dat aantal is nog nooit zo laag geweest. Zou dat betekenen dat corruptie zo langzamerhand geaccepteerd is en dat Nederland sterk aan het verloederen is.?

Lees verder via Nederlandse wethouders steeds vaker corrupt.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Quirine de Kok
6 jaren geleden

Dus blijf vooral stemmen en belasting betalen:)!

Sator
3 jaren geleden

Ambtenaren welke de fout in gaan ‘worden bij een klacht altijd geholpen door de bestuursrecher ‘deze zgn. rechters praten recht wat krom is. Om er een paar te noemen v Ede -Vogel – Waterbolk – De Jong – van Dijk. Die rechters gebruiken regels welke totaal afwijken van de formele logica -en wetgeving..Hoe fout dan ook !! – de meeste gaan vrij uit. Je moet het wel erg bont hebben gemaakt -en dan nog krijg je hooguit een berisping. Meestal volgt er na enige tijd verbetering van positie en salaris. Het bestuursrect dient er trouwens ook voor om burgers af te voeren -en rest te beschermen.
.
“Coruptie dus”
.
Onafhangkelijke rechtspraak bestaat niet in NL.

NSA: Veel geheimen JSF in Chinese handen (50 terabytes)

EU-gezinde oligarch George Soros wil oorlog in 2015