in , , , ,

Nederlandse zorguitgaven zijn de hoogste in EU

De Nederlandse zorguitgaven per inwoner behoren tot de hoogste in . Alleen en geven meer uit aan . Dat blijkt uit een tweejaarlijks onderzoek naar de stand van de gezondheid in de .

geeft gemiddeld 3.954 euro per inwoner uit aan zorg. Dat is 10,7 procent van het bruto binnenlands product. Het EU-gemiddelde is 2797 euro per inwoner oftewel 9,9 procent. Het Nederlandse zorgstelsel is duur, maar wel doeltreffend, aldus de .

Nu hart- en vaatziekten sterk zijn teruggedrongen, zijn longkanker en dementie de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland, zegt het rapport dat is gebaseerd op cijfers uit 2015. Het aantal vrouwen in Nederland dat aan longkanker sterft blijft toenemen en dat is ,,zorgwekkend”, stelt Brussel. De commissie meent dat dit grotendeels aan roken kan worden toegeschreven.

De levensverwachting in Nederland ligt gemiddeld een jaar boven het EU-gemiddelde van 81,6 jaar, maar die voor vrouwen ligt eronder. Mannen boven de 65 jaar mogen verwachten dat zij de jaren erna nog de helft van de tijd in goede gezondheid doorbrengen. Voor vrouwen is dat iets minder.

Lees ook eens verder bij de bron: europa-nu.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

in een maand tijd, is de belasting al twee keer verhoogd met in totaal 100 miljoen euro!

ECB wil af van de garantie tot €100.000 op uw spaargeld