in , ,

Nepnieuws alert: CNN schrijft dat Juan Guaido ‘de verkiezingen in januari heeft gewonnen’

CNN nam het concept van ‘nepnieuws’ naar een heel nieuw niveau met een recent bericht over Venezuela, waarin het beweerde dat burgers ‘coureur’ Juan Guaido ‘koos’ over de huidige president Nicolas Maduro in de januari ‘verkiezingen’.

In een rapport over de dodelijke Venezolaanse militaire helikoptercrash van zondag schreef CNN dat “de druk op Maduro toeneemt “, na verkiezingen in januari waarin kiezers oppositieleider Juan Guaido als president over hem kozen.

https://twitter.com/ciccmaher/status/1125431638266138624

Een klein probleempje daar, CNN.

heeft in januari geen verkiezingen gehouden – en Guaido heeft ze zeker niet gewonnen. In januari probeerde hij de macht van Maduro echter met geweld te grijpen met Amerikaanse steun – en vervolgens opnieuw in april. Beide couppogingen mislukten en Maduro blijft president met de steun van miljoenen Venezolanen die hem nog steeds steunen.

Maar Amerikaanse functionarissen hebben de Washington-vriendelijke Guaido de ‘legitieme’ leider van het land verklaard , dus dit was kennelijk een verwarrende tijd voor de onverschrokken verslaggevers van CNN.

Het rapport werd uiteindelijk maandag gecorrigeerd nadat het op zondagmiddag werd gepubliceerd en de rest van de nacht niet gefixeerd was. Het weerspiegelt nu het feit dat Guaido niet werd gekozen, maar “zichzelf tot interim-president verklaarde” in januari.

Lees verder bij de bron: RT USA News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

IJsland is verstandig en trekt EU-toetredingsverzoek in

Grote fout in de Europese btw-systemen, resultaat: gestolen btw miljarden