in , , , ,

NFI gaat met EU-geld een zoekmachine voor biometrische kenmerken maken

5857073973 c5992d6d9c biometric e1470397667139

Onderzoekers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaan met geld van de Europese Commissie zoekhulpmiddelen ontwikkelen om binnen grote hoeveelheden digitale informatie biometrische kenmerken te vinden en aan elkaar te koppelen.

Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een verdachte die op een groot aantal foto’s voorkomt en die op basis van biometrische kenmerken, bijvoorbeeld gezicht of kleding, kan worden herkend.

De zoekmachine is onderdeel van een project van de Europese Commissie om big data te analyseren. Een consortium van meer dan dertig Europese partijen, waaronder het NFI, zal de komende vier jaar verschillende instrumenten ontwikkelen om snel betrouwbare informatie uit big data te ontsluiten.

Hiervoor heeft de Europese Commissie 12 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Naast de zoekmachine voor biometrische kenmerken gaat het NFI ook werken aan het zogenoemde weak signal detection. Dat zijn kleine stukjes informatie die op zichzelf staand onbeduidend kunnen lijken, maar in groter verband essentieel kunnen blijken in de opsporing van verdachten.

“Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan bepaalde woorden die verdachten gebruiken om hun misdrijven te verhullen. De methode die we de komende jaren willen ontwikkelen, moet patronen herkennen in de enorme brei aan kleine zwakke signalen”, zegt Zeno Geradts, wetenschappelijk onderzoeker van het NFI.

Lees verder via Bron: PrivacyNieuws

Photo by Leszek.Leszczynski cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4909161958 8a4193e0ba mark of the beast

Here we go: Farmaceut GSK richt bedrijf op met Google-moeder Alphabet

schilderijen hoorn 700x359

Oekraïne geeft gestolen schilderijen niet terug