in

Niemand mocht weten dat deze vliegtuigen dagenlang boven Baltimore cirkelden

Mysterieuze vliegtuigen cirkelden dagenlang stiekem boven Baltimore, bijna exact op de plek waar rellen waren uitgebroken na de dood van de zwarte man Freddie Gray. Niemand mocht het weten, maar dat was buiten het gerekend.

Benjamin Shayne greep naar zijn toen hij alweer een vliegtuig zag cirkelen boven zijn tuin in het westen van Baltimore. “Weet iemand wie het vliegtuigje bestuurt dat de afgelopen nachten over de stad cirkelt?” De was toen al ondergegaan.

Zeven minuten later kwam het antwoord op Twitter. “Het toestel staat op naam van NG Research.” Een bijgevoegde screenshot met de exacte vliegroute van de Cessna 182T toont hoe het toestel met propelleraandrijving al urenlang boven het luchtruim van Baltimore in schijnbaar doelloze cirkels vloog.

Het ging om een geheime operatie die dan al dagenlang aan de gang was. Twee toestellen vlogen afgelopen weekend drie opeenvolgende nachten over Baltimore, altijd na zonsondergang. Een onopvallend propellervliegtuig vloog de eerste twee nachten op 3.400 voet hoogte, op iets meer dan een kilometer.

Precieze cirkels

Op de laatste nacht vloog een kleine jet in zeer precieze en veel grotere cirkels op 9.400 voet, op de plaats waar de rellen eerder hadden plaatsgevonden. Uit onderzoek van de Washington Post blijkt dat lokale en federale autoriteiten daarvoor de opdracht hadden gegeven.

Lees verder via: De Morgen


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Asscher zegt verdrag Marokko toch niet op, trek nu ook eens de Nederlander recht kerel.

Belastingvrijstelling Koning weer onder vuur