in ,

Niemand ontkomt aan het grote medische experiment: Ook illegalen hebben in Nederland recht op een prik, maar hoe gaan ze die krijgen?

Demissionair minister van volksgezondheid Hugo de Jonge bevestigde onlangs na vragen van Kamerleden dat mensen zonder geldige papieren in inderdaad recht hebben op een prik.

“Voor deze groep gaan wij met het in gesprek over de wijze waarop deze mensen het beste benaderd en geïnformeerd kunnen worden”, meldde hij.

Een strak plan om deze groep mensen in beeld te krijgen voor vaccinatie ligt in elk geval nog niet klaar. Dokters van de Wereld is ook nog niet benaderd door de , het RIVM of het ministerie, zegt Hoogerbrugge.

Verder hoopt zij dat deze groep het Janssen-, waarvan één prik volstaat, zal krijgen.

“Ongedocumenteerden kunnen niet worden opgeroepen, omdat ze geen burgerservicenummer hebben. Het lijkt mij het beste om bijvoorbeeld een sporthal een paar dagen open te stellen en hun via allerlei kanalen te laten weten dat zij daar een vaccinatie kunnen halen. En dan maar zien wie en wanneer er komt opdagen.”

Hoogerbrugge ziet de vaccinatie van ongedocumenteerden als een unieke kans om meer te weten te komen over het aantal mensen in Nederland die zonder papieren ….

Lees verder bij de bron: Trouw


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oorlogje spelen met Biden: EU belooft steun aan Oekraïne tegen vermeende dreiging vanuit Rusland

Covid-vaccin toevalligheden: EMA-voorzitter was jarenlang lobbyist voor Europa’s grootste farmaceutische organisatie