in , ,

Niet iedereen realiseert zich wat de nieuwe voorwaarden van Facebook inhouden

voert vanaf 1 januari 2015 nieuwe gebruikersvoorwaarden in. Dit betekent dat het social media platform vanaf 1 januari jouw naam en profielfoto mag gebruiken voor advertenties. MijnOnlineIDentiteit.nl meldt zelfs dat Facebook vanaf januari het recht heeft om jouw foto’s en ’s te gebruiken en om het te verkopen aan derden.

Artikel 2.1 (Vernieuwde gebruikersvoorwaarden Facebook)

Voor inhoud waarop intellectuele-eigendomsrechten rusten, zoals foto’s en video (IE-inhoud), geef je ons nadrukkelijk de volgende toestemming, afhankelijk van je privacy- en app-instellingen: je verleent ons een niet-exclusieve, overdraagbare, royaltyvrije, wereldwijde om alle IE-inhoud te gebruiken die je plaatst op Facebook of in verband met Facebook (IE-licentie). Deze IE-licentie eindigt wanneer je jouw IE-inhoud of je account verwijdert, tenzij je jouw inhoud hebt gedeeld met anderen en zij de inhoud niet hebben verwijderd.

Artikel 9.1 (Vernieuwde gebruikersvoorwaarden Facebook)

Je geeft ons toestemming je naam, profielfoto, inhoud en informatie (zoals een merk dat je leuk vindt) te gebruiken voor commerciële, gesponsorde of gerelateerde inhoud die door ons wordt aangeboden of verbeterd. Dit betekent bijvoorbeeld dat je een bedrijf of een andere entiteit toestaat ons te betalen om je naam en/of profielfoto met je inhoud of informatie te tonen, zonder dat je daarvoor compensatie krijgt. Als je een specifieke doelgroep hebt geselecteerd voor je inhoud of informatie, respecteren we bij het gebruik je keuze.

In de gewijzigde voorwaarden staat ook vermeld dat persoonlijke gegevens worden overgedragen naar de Verenigde Staten. Dus als je Facebook wil aanklagen, kun je dit doen bij slechts twee Amerikaanse rechtbanken. Wil je niet dat Facebook jou naam en profielfoto gebruikt? Dan lijkt de enigste oplossing om je Facebookaccount op te zeggen.

Lees verder via PrivacyNieuws

Foto via _Max-B


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

zijn we helaas me accoord gegaan, toen we de kleine lettertjes niet gelezen hebben, je kan ze nog een brief sturen met de privacy wetten/regels daarin, ben bang dat ze zeggen take it or leave!!! en we weten wel hoe hiolland in elkaar zit armand zong het ooit inde 60,s de nederlander is eenmeelzak je kunt ertegen blijven slaan hij gaat toch nooit staan!!!! dus boycot akties, ben bang dat er gewoon niet genoeg mensen zullen meedoen!!! heb wel een nieuw esite fgevonden war we massal nar toe zouden kunnendiaspora.net aanmelden daar eerst pod vinden( is veilger als f.b en non profit, we runnen deze site zelf!!!! harte groet giseal en cornell

Herman Elia
6 jaren geleden

Als het echt gebeurd dan verwijderd ik mij van Facebook ik wil niet meedoen aan een criminele organisatie

Max
6 jaren geleden

Totale onzin dit artikel. De nieuwe 2.1 is gelijk aan de huidige. De nieuwe 9.1 is de huidige 10.1. Met andere woorden: deze regels gelden al sinds 2013. Niets nieuws aan. JDreport had zich zelf wel eens mogen inlezen.

anita
6 jaren geleden

Zijn ze gek geworden daar ga er niet mee akkoord dus ga ik ook van fb af heb dan ook geen gezeik meer

6 jaren geleden

Hopelijk een schot in eigen voet.

Daniel
6 jaren geleden

EnigSTe? Echt waar jongens?!

Rvan roosendaal
5 jaren geleden

Heb geen zin mijn gezicht overal tegen te komen en er niet voor betaald te worden, dit is toch belachelijk , zijn wij nou gek geworden of FB? Zeg mijn account op!!!!!

Mickey Frost
5 jaren geleden

Kortom vandaar de tip om altijd nooit onder eigen naam op FB te gaan en een fictief profiel te openen. tevens altijd verstandig een profiel foto van een duur of vreemd creatuur te plaatsen.

Mickey Frost
5 jaren geleden

ik bedoelde in plaats van duur…eigenlijk dier. excuses voor de typefout.

Max
5 jaren geleden

Jammer, Rvan Roosendaal en Mickey Frost, dat jullie je verkeerd laten informeren door deze website. Zeg eens eerlijk: deze regels gelden al sinds 2013. Ben jij je gezicht of naam ooit in een advertentie tegengekomen?

Mickey Frost
3 jaren geleden

Nou ik kan zeggen als digitaal kunstenaar dat ik al eens vaker heb gezien dat mijn werk gekopieerd werdt en dat ideeën van me zijn gejat door Hollywood en welke ik later tot mijn verbouwering terug zag in een beroemde science fiction franchise… Typisch dat ik een aantal maanden voor die film uitkwam met een paar producers van die film had gesproken, deze wilde eerst dat ik de filmposter zou ontwerpen, echter heb ik destijds voor de eer bedankt….als dank dus dat men mijn werk ongevraagd zonder toestemming heeft gejat….echter heeft de film industrie meer geld en advocaten zodat het vrijwel niet te doen is om er dan een zaak van te maken. Wat FB Betreft….heb geen account meer….heel snel mee gestopt omdat het mijn ding niet was.

Beloftes van Rutte: Schaamtelozer hebben we het niet eerder meegemaakt

Video: Hoe je leven eruit ziet als TTIP is ingevoerd