in , , ,

Niet in de media: veel meer bosbranden in Afrika dan in Amazone gebied

Want dat is links…

skeeze / Pixabay

Er wordt door het Wereld Natuur Fonds een ware inzamelingsactie voor gehouden: de bosbranden in het Braziliaanse Amazonegebied. Nederlanders doneerden al € 150.000.

Omdat Brazilië sinds kort wordt geleid door een rechtse president springen de Westerse media er gretig bovenop (immers: geen gelegenheid voorbij laten gaan om rechts te ‘bashen').

Dat er op dit moment veel meer bosbranden woeden in Angola en Congo lezen we dan ook bijna nergens. Angola heeft immers een linkse (communistische) president, en Congo een centrumlinkse president en premier.

De bossen staan bekend als de ‘longen van de Aarde'. Bosbranden zijn er overigens normaal, en maken deel uit van het natuurlijke zuiverings- en herstelsysteem.

Wel is het aantal branden 83% hoger dan vorig jaar, voornamelijk omdat deze aangestoken zijn door boeren.

Terwijl de Westerse media en politici de Braziliaanse branden aangrijpen om de rechtse president Jair Bolsonaro te verketteren – en dreigen zelfs met financiële sancties-, woeden er op dit moment veel meer branden in .

Op 22 en 23 augustus werden er in Angola 6902 geteld en in Congo 3395, tegen 2127 in Brazilië.

En hoe erg het ook wordt voorgesteld, het aantal branden benadert bij lange na niet het record van bijna 67.000 in een week in juni 2018. In de afgelopen twee dagen …

Lees verder bij de bron: Xandernieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Uitspraak in zaak Somalische Brexit-terugkeer-asielzoekers: moeten huis krijgen

Trump die voorgesteld orkanen te vernietigen met kernbommen blijkt wederom ‘nepnieuws’