in , ,

Niet langer een complottheorie: aandelenmarkt wordt gemanipuleerd

5576341671 1f29cae47a aandelen

Enkele jaren geleden was dit nog een complottheorie, maar er zijn steeds meer experts die tot dezelfde conclusie komen.

Wall Street-goeroe Ed Yardeni zei afgelopen week dat de markt kunstmatig overeind wordt gehouden. “Deze markten worden allemaal gemanipuleerd,” zei hij tegen CNBC. Het komt erop neer dat de Federal Reserve niets zal doen om Wall Street in de weg te zitten. Sterker nog: de Fed doet er alles aan om de aandelenmarkt te ondersteunen.

De Wall Street Journal publiceerde op 11 maart een artikel waarin valt te lezen hoe de Bank van Japan op agressieve wijze aandelenfondsen opkoopt.
Op die manier hoopt de centrale bank investeerders aan te moedigen meer geld te pompen in de aandelenmarkt en zo de economie te stimuleren.

De krant stelde dat het manipuleren van bedrijfsaandelen alleen gebeurde op de beurs in Tokio. Toch kunnen ook andere centrale banken gemakkelijk aandelen van bijvoorbeeld Amerikaanse bedrijven opkopen om de Amerikaanse aandelenmarkt te ondersteunen. De Amerikaanse overheid heeft de aandelenmarkt in het verleden al eens direct gemanipuleerd.

Tijdens de financiële crisis van 2008 belde toenmalig minister van Financiën Hank Paulson geregeld met grote banken op Wall Street, met name met zijn voormalige werkgever Goldman Sachs. Na de telefoontjes ging de beurs iedere keer spontaan omhoog.

De markt wordt ook op een andere manier gemanipuleerd.
Bedrijven kopen op grote schaal hun eigen aandelen terug. Op deze manier zijn minder aandelen in handen van het publiek en dit heeft een positieve uitwerking op de berekening van de winst per aandeel.

De markten worden gemanipuleerd. De markten zijn vandaag de dag niet meer vrij en eerlijk. Het meeste geld verdwijnt in de zakken van een kleine groep. Omdat aandelenprijzen worden gemanipuleerd weet niemand eigenlijk hoeveel een bedrijf precies waard is. [New York Post]

The End-game is al een tijdje gestart en slecht een heel klein select groepje “alu-hoedjes” zien daadwerkelijk het speloverzicht.In 2008 is het systeem niet bijna gecrasht maar volledig gecrasht. Het ligt al die jaren al in een coma en wordt in leven gehouden door het infuus, FED en de centrale banken. Vele zaken in de wereld duiden op een positionering gebeuren.
De grote wereldmachten zijn zich aan het positioneren, landje pik, geforceerde lage olieprijs (kunnen de grote landen enorme voorraden inslaan voor wat komen gaat), goud aankopen en vooral niet teveel schulden aflossen want dat heeft toch geen zin.
Amerika die zijn politie omtovert tot een militair verlengstuk en in alle landen worden oefeningen gehouden zoals wij in Nederland  ook hebben gehad, Dutch Bison.  De rode draad in al deze oefeningen is dat het leger op wat voor manier dan ook geconfronteerd wordt met zijn eigen burgers.

Ik ben van mening dat alles kunstmatig instant wordt gehouden tot dat de boel gecontroleerd in elkander dondert door een bepaald event.

In Nederland lukt het EU politbureau om een of andere reden niet het eigen manipuleren te verbergen, of deze zijn zo arrogant dom dat deze de burgers voor achterlijk aanzien. Neem alleen de huizenmarkt, volg het nieuws en je ziet al snel de hand van het politbureau welke de burger indoctrineert en zelfs poogt te verplichten een huis te kopen of een auto.. Terwijl beleggen in grond is het beste en het slimste, wat je kunt doen om aan eigen eten te geraken

September 2015, dit kan wel eens een zeer interessante maand worden.
Hier een zeer interessante clip over September 2015.

video is verwijderd

Lees verder via Stop de bankiers.

Photo by Univers beeldbank cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2370582191 bf91a879ec spaarpot

Oostenrijk wil niet langer garant staan voor spaargeld

6068149518 621c0e164b ritalin e1429261254331

Eindelijk: ‘Schrijf minder vaak Ritalin voor’