in , ,

Niets aan de hand hoor! Duitsland moet 15% meer geld lenen om het noodfonds voor banken aan te vullen

geralt / Pixabay

De Duitse regering moet volgend jaar ongeveer 15% meer lenen dan dit jaar om het Duitse noodfonds voor  opnieuw aan te vullen. Dit noodfonds werd kort na het uitbreken van de financiële crisis opgericht als vangnet voor de bankensector.

In totaal zal er voor €156 miljard worden opgehaald met langlopende obligaties en €43 miljard met kortlopende leningen.

“Dit lijkt een flinke toename in de schulduitgifte, maar de stijging is bijna volledig toe te schrijven aan de herfinanciering van het bankenfonds”, zo verklaarde rentestrateeg Jason Simpson van Société Générale tegenover Bloomberg.

Noodfonds banken opnieuw geactiveerd

Wereldwijd zijn de beurzen gedaald, waarbij de bankaandelen het hardst zijn getroffen. Sinds het begin van dit jaar hebben Europese bankaandelen gemiddeld meer dan 30% van hun waarde verloren, waarbij de meest opvallende uitschieter is met een waardedaling van meer dan 50%.

De Europese Bankenautoriteit (EBA) liet een paar weken geleden nog weten dat de zes grootste banken in Duitsland samen voor €13,1 miljard aan nieuw kapitaal moeten ophalen om toekomstige schokken op te kunnen vangen.

Deutsche Bank heeft €3,2 miljard nodig, meer dan €5 miljard.

Lees verder bij de bron: Geotrendlines


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Deutsche Bank: Een kolossale zeepbel die op het punt staat uiteen te spatten

Koopkrachtstijging, hahaha! Afvalstoffenheffing stijgt voor het eerst in tien jaar en gemiddeld met 4,4 %