in ,

Niets geleerd: Nederlandse banken kwetsbaar bij crisis

EBA

De European Banking Authority (EBA) heeft vrijdag de uitkomsten gepubliceerd van de stresstest 2016 voor Europese banken.

Vier Nederlandse banken waren onderdeel van de test van de EBA, die werd uitgevoerd met de in het gemeenschappelijk Europese bankentoezicht (SSM, Single Supervisory Mechanism) samenwerkende toezichthouders, de Europese Centrale Bank (ECB) en De Nederlandsche Bank (DNB). Deze banken zijn ABN Amro, BNG Bank, ING en Rabobank.

Twee andere Nederlandse banken ondergingen de zelfde test als onderdeel van het reguliere toezicht door het SSM. Het gaat hier om SNS Bank en NWB Bank.

Volgens het onderzoek worden de banken relatief hard geraakt door een volgende crisis, maar ze zijn minder kwetsbaar dan de Duitse banken.

De Nederlandse bank die het hardste getroffen kan worden, is de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG). Bij zwaar weer gaat meer dan 7 procent van de kapitaaldekking verloren. ING bevindt zich met een verlies van 3,94 procent in de middenmoot.

Lees verder via Bron: Bank Nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1029300262 640x346

IMF: Euro is mislukt. En nu?

via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

Van al het Europese pensioengeld komt 60% uit Nederland