in

Niets is meer wat het lijkt: Befaamde BBC-docu geen natuur-, maar studio-opname

Delen van de populaire natuurserie Hidden Kingdoms van de BBC, die in Nederland door de EO wordt uitgezonden, blijken te zijn opgenomen in de studio en niet in de wildernis. De documentaires kluisteren wekelijks bijna een miljoen mensen aan de buis. Sensationele beelden die een uniek kijkje in de dierenwereld leken te geven, zijn in scène gezet. Ruben Smit, regisseur van de Nederlandse kaskraker De Nieuwe Wildernis, betreurt dat.

In de woestijn van Arizona loert een ratelslang, in de schaduw, op een lekker hapje. Een sprinkhaanmuisje, dat nietsvermoedend rondkijkt, heeft geen idee van het noodlot dat achter de stapel boomstammen ligt te wachten. Het is één van de scènes uit Hidden Kingdoms waarvan je kin zo tegen de borst zakt.

In scène gezet

Kleine dieren, op megalomane wijze op film vastgelegd. Maar het is bijna allemaal in scène gezet, legt producer Mark Brownlow van de BBC uit. ‘Voor deze aflevering hebben we samengewerkt met het departement van Wild en Visserij in Arizona. We gebruikten ratelslangen die zijn gevangen in de achtertuinen van mensen.’

De meest spectaculaire beelden zijn in de studio opgenomen. Met levende dieren, dat nog wel.

Lees verder via AD.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Jaja, Rutte is dus ongeschikt: Rutte onaangenaam verrast door EU-heffing van 642 miljoen

Gemeenten vinden beroepsgeheim ouderwets