in ,

Niets of niemand ontsnapt aan deze nieuwe superintelligente flitspaal

De Belgische gooit binnenkort een nieuw wapen in de strijd tegen wegpiraten: de superflitspaal. De Mesta Fusion van Morpho kan tegelijkertijd 32 personenauto’s en vrachtwagens op acht rijstroken controleren.

Wie te hard rijdt, geen gordel om heeft of mobiel achter het stuur zit te bellen, valt meteen door de mand.

De flitspaal maakt zowel overdag als ‘s nachts zeer scherpe foto’s dankzij zijn 36 megapixels-techniek. Hij kan voertuigen tot tweehonderd meter volgen en snelheden tot driehonderd kilometer per uur registreren.

De fabrikant Safran zegt dat de Mesta Fusion een foutmarge heeft van nog geen procent. Het is nog onduidelijk of de Nederlandse politie ook interesse heeft voor de superflitser.

“Geen enkel gevaarlijk manoeuvre ontsnapt echter aan de aandacht van de Mesta Fusion,” merken de ontwikkelaars op.

“Voor elke inbreuk wordt automatisch de nummerplaat van de passerende auto geregistreerd. De Mesta Fusion is in staat om tweeëndertig bestuurders simultaan te verbaliseren.”

Safran zegt bijzonder veel te verwachten van de nieuwe , temeer daar de Mesta Fusion in aankoop – 75.000 – geen grotere financiële investering vergt dan de traditionele radar.

video is verwijderd

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In Engeland wordt openbaar welke websites een burger heeft bezocht

Griekse problemen zullen nog decennia-lang aanslepen (minimaal tot 2047)