in , , , , ,

Niets te verbergen zei U: Belastingdienst gaat 100% meekijken met ANPR camera’s

ANPR camera zeg je? Ja u weet wel die camera's als je beetje om je heen kijkt en oplet op alle snelwegen, provinciale wegen en de grotere toegangswegen opgesteld staan die als u langs rijdt het kenteken registreert.

Plaatje waar en hoeveel uit 2013 via sargasso

anpr 2013

Tot zover nog niets aan de hand zou je zeggen…

Helaas dat heeft u fout, de politie die volgens de deze kenteken gegevens niet mag opslaan maar dit wel doet is al een overtreding van onze privacy. Zo hadden we al in het nieuws, het grote verkeersonderzoek dat de privacy van leaserijders had geschonden. Zo wordt aan alle kanten de wet en privacy geschonden gewoon omdat het kan.. Een tijdje geleden schreef de doorbraak.eu al een scenario waar je bang van zou moeten worden te lezen hier.

Ook hadden we Rejo Zenger van BoF die de toepassingen onderzocht. Dat heet function creep: langzaam worden de gebruikstoepassingen van de camera's uitgebreid, totdat iedereen altijd en overal 100% geregistreerd wordt en de koppeling met snelheid, CJIB, , APK, verzekeringsbedrijven, , schuldeisers en woedende ex-partners met alimentatierecht.(GS)

Vandaag gaan we met zijn allen toezien dat de doom scenario's dus gewoonweg uitkomen:

Eind september schreef Opa Ivo aan de Kamer dat het ‘technisch en administratief haalbaar is' om gegevens van ANPR kentekencamera's van de Nationale Politie ‘breder in te zetten'. De brief was zo geschreven dat het leek alsof die uitbreiding nog moest gebeuren. Dat was weer eens een eeh creatieve eeh kijk op eehh de Haagse eeh werkelijkheid van de seniele ouwe schoft: een maand eerder was er al een convenant getekend (pdf) tussen de politie en de Belastingdienst. Daarin staat dat de Belastingdienst ‘medegebruik' mag maken van ‘bij de Politie in gebruik zijnde ANPR-camera's op de hoofdverkeersassen', maar ook dat de Belastingdienst dat medegebruik uit mag breiden tot ‘overige ANPR-camera's die tot het ANPR-netwerk van de Politie behoren'. ALLEMAAL, dus. (Lees verder GeenStijl)

Kunt u nu nog steeds zeggen: ik heb niets te verbergen?

Dan hebben we ook nog de parkeer gegevens van het kenteken parkeren die zoals we al enkele maanden weten bij de belastingdienst in bezit zijn…

Uiteindelijk komt het erop neer dat elke kilometer u heeft gereden of waar u bent geweest dus geregistreerd is, er valt dus niets maar dan ook niets te sjoemelen zoals bijna elke Nederlander wel doet kwa belasting betalen. Per heden is daarom ook zwart werken/klusje doen voor iemand niet meer mogelijk en die extra goedkope poolse klusser of interieurverzorgster bestaat dus ook niet meer.

Kortom reizen via OV waar uw rit met de OV-chipkaart en de daarbij horende camera's bijgehouden wordt of je eigen vervoer ongezien/ongecontroleerd reizen niet meer mogelijk is, de complete handel en wandel van elke burger is bijna compleet in kaart gebracht en vastgelegen. maar eens aan al die camera's bij winkels en winkelcentra. Vergeet ook vooral die niet die u overal en nergens mee naartoe zeult.

Met het en daarmee komende smartphone worden we in de gaten gehouden in het nieuws krijgen we alleen NSA en voorgeschoteld maar het is Nederland nog een stukje erger wat privacy betreft, één tip van mijn kant voor de toekomst:

dat je eerlijk bent tegen alles en iedereen en zorg ervoor dat je echt niets te verbergen hebt, er komt een dag dat je door de mand valt!

Veranderen kunnen we het niet meer en hebben alles zelf toegelaten! 

Kortom nowhere to hide:

NSA

Foto via mario leko


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Best wel bizar: Emailverkeer stadhuis Den Haag plat door PostNL-virus

Oosterscheldekering gaat dicht vanwege storm en neemt uur in beslag….