in , , , , ,

Niets te verbergen zei U: Belastingdienst gaat 100% meekijken met ANPR camera’s

ANPR camera zeg je? Ja u weet wel die camera’s als je beetje om je heen kijkt en oplet op alle snelwegen, provinciale wegen en de grotere toegangswegen opgesteld staan die als u langs rijdt het kenteken registreert.

Plaatje waar en hoeveel uit 2013 via sargasso

anpr 2013

Tot zover nog niets aan de hand zou je zeggen…

Helaas dat heeft u fout, de politie die volgens de deze kenteken gegevens niet mag opslaan maar dit wel doet is al een overtreding van onze privacy. Zo hadden we al in het nieuws, het grote verkeersonderzoek dat de privacy van leaserijders had geschonden. Zo wordt aan alle kanten de wet en privacy geschonden gewoon omdat het kan.. Een tijdje geleden schreef de doorbraak. al een scenario waar je bang van zou moeten worden te lezen hier.

Ook hadden we Rejo Zenger van BoF die de toepassingen onderzocht. Dat heet function creep: langzaam worden de gebruikstoepassingen van de camera’s uitgebreid, totdat iedereen altijd en overal 100% geregistreerd wordt en de koppeling met snelheid, CJIB, Belastingdienst, APK, verzekeringsbedrijven, deurwaarders, schuldeisers en woedende ex-partners met alimentatierecht.(GS)

Vandaag gaan we met zijn allen toezien dat de doom scenario’s dus gewoonweg uitkomen:

Eind september schreef Opa Ivo aan de Kamer dat het ‘technisch en administratief haalbaar is’ om gegevens van ANPR kentekencamera’s van de Nationale Politie ‘breder in te zetten’. De brief was zo geschreven dat het leek alsof die uitbreiding nog moest gebeuren. Dat was weer eens een eeh creatieve eeh kijk op eehh de Haagse eeh werkelijkheid van de seniele ouwe schoft: een maand eerder was er al een convenant getekend (pdf) tussen de politie en de Belastingdienst. Daarin staat dat de Belastingdienst ‘medegebruik’ mag maken van ‘bij de Politie in gebruik zijnde ANPR-camera’s op de hoofdverkeersassen’, maar ook dat de Belastingdienst dat medegebruik uit mag breiden tot ‘overige ANPR-camera’s die tot het ANPR-netwerk van de Politie behoren’. ALLEMAAL, dus. (Lees verder GeenStijl)

Kunt u nu nog steeds zeggen: ik heb niets te verbergen?

Dan hebben we ook nog de parkeer gegevens van het kenteken die zoals we al enkele maanden weten bij de belastingdienst in bezit zijn…

Uiteindelijk komt het erop neer dat elke kilometer u heeft gereden of waar u bent geweest dus geregistreerd is, er valt dus niets maar dan ook niets te sjoemelen zoals bijna elke Nederlander wel doet kwa belasting betalen. Per heden is daarom ook zwart werken/klusje doen voor iemand niet meer mogelijk en die extra goedkope poolse klusser of interieurverzorgster bestaat dus ook niet meer.

Kortom reizen via OV waar uw rit met de OV-chipkaart en de daarbij horende camera’s bijgehouden wordt of je eigen vervoer ongezien/ongecontroleerd reizen niet meer mogelijk is, de complete handel en wandel van elke burger is bijna compleet in kaart gebracht en vastgelegen. Denk maar eens aan al die camera’s bij winkels en winkelcentra. Vergeet ook vooral die niet die u overal en nergens mee naartoe zeult.

Met het en daarmee komende smartphone worden we in de gaten gehouden in het nieuws krijgen we alleen en FBI voorgeschoteld maar het is nog een stukje erger wat privacy betreft, één tip van mijn kant voor de toekomst:

Zorg dat je eerlijk bent tegen alles en iedereen en zorg ervoor dat je echt niets te verbergen hebt, er komt een dag dat je door de mand valt!

Veranderen kunnen we het niet meer en hebben alles zelf toegelaten! 

Kortom nowhere to hide:

NSA

Foto via mario leko


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

maarssen , mensen laat je niet jeuken, bezwaar en beroep aan tekenen op elke beschikking, belasting mag niets en kan niets, is anbi, cjib is anbi, staat is anbi, alles wat we ze geven ben je kwijt, dus niets geven, elke rekening( lees beschikkng) bezwaar op maken redenen genoeg, art 1 Gelijkheids beginsel, art 225 vals heid ingschrifte, art 365( ambts misbruik), art 44 lid 1 tm 5 ) als je geld terug wilt vorderen, art 12 procedure als ze toch naar de rechter gaan dan weer alle voor gebruikte artikelen toevoegen en art 44 geheel. , zo uit stel ven betaling en kwijt schelding vragen bij lek bezwaar( hangende de zaak), zo kunnen we de belasting dienst redelijk overvoeren met zaken endar heben ze geen mensen voor , dus wat gaan we doen??????

hastalavista
6 jaren geleden

Jammer dat zuid limburg geen onderdeel is van de kaart van Nederland..

josie
6 jaren geleden

Vergeet de AH kaart niet die gegens liggen ook bij de socialedienst en spionekastje van de watzer meter en de styroommeter niet te vergeten. waarbij men kan zien hoe vaak jij de bad induikt.

ritsie
6 jaren geleden

Zijn wij nu zo stom volk dat we dat allemaal accepteren, de stasie vroeger in de DDR was ook zo , en wat mij ook zo stoort is dat ze het volk inzetten je eigen medemens te verraden is egaal waarmee als je maar verraad pleegt dan ben je een brave onnozele burger , ik kots van de mentaliteit en wie denkt dat Limburg niet gecontrolleerd word jammer dan ,das war einmal, ze weten precies wanneer ik heel goedkoop ga tanken en boodschappen doen in Belgie maar dat doe ik met plezier, wetende dat ik niet deelneem aan belasting betalen in Nederland ,moesten wat meer mensen doen vind ik want om het hier goedkoper te doen is geen sprake , LIst en Bedrog in Den Haag weten niet dat massa kassa is .Ze weten van allende niet meer wie ze nog allemaal een poot kunnen uitdraaien.en praat me niet over democratie hier in dit land als burger heb je geen rechten meer dus leven we hier in communisme of dictatuur alleen weten het velen nog niet de groetjes dom klootjesvolk

Mandana
Antwoord aan  ritsie
5 jaren geleden

Amen!! Het gaat al eeuwen zo door omdat de bevolking stelletje leeghoofden zijn die een leider nodig hebben en braaf zich aan de wetboek houden die niets anders is hun maffia praktijken (overheden) te rechtvaardigen en jou onder controle te houden, zodat zij riant kunnen leven.

Sem
5 jaren geleden

Deze CAM hulpmiddelen – welke illegaal zijn- vernietigen maar zeker saboteren

Frans
5 jaren geleden

Voor deze voorzieningen bestaat geen wettelijke onderbouwing.
Nederland voert zo maar wat in -zonder op andere wetten te letten
Gaat ook hier alleen om, op onwettige wijze geld te stelen.
illegaal VERDIENMODEL

Best wel bizar: Emailverkeer stadhuis Den Haag plat door PostNL-virus

Oosterscheldekering gaat dicht vanwege storm en neemt uur in beslag….