in

Nieuw: europese klederdracht, de EU sjerp om burgers te laten weten wie de scepter zwaait

Wanneer begon de opstand tegen (EU)? Deze vraag is per definitie nauwelijks te beantwoorden. We moeten eerst inventariseren hoe groot de onvrede over is en vervolgens een verband aantonen tussen onvrede en allerlei mogelijke oorzaken.

Voor eurosceptici maakt het weinig uit waar de onvrede vandaan komt, het enige wat telt is dat er onvrede is. Voor eurofielen is de onvrede echter wel een groot probleem. Hoe kan de gaan inzien dat Europa wel degelijk nuttig is?

Dat valt niet mee. Europees beleid is vaak nauwelijks zichtbaar. We kunnen bezwaar hebben tegen Europees immigratiebeleid, maar of er nu een Europese of nationale regeling is over , het blijven . Productvoorschriften uit Europa zien er uiteindelijk in praktische zin hetzelfde uit als productvoorschriften uit Nederland.

Onzichtbaar beleid

Zie hier het probleem van de eurofiel die Europa wil verkopen: zelfs als Europees beleid heel goed en nuttig is en brede steun onder burgers heeft, is het moeilijk dat beleid zichtbaar te maken. Er moet dus iets gedaan worden om die zichtbaarheid te genereren.

Dit is de aanleiding voor alle Europese symbolen die inmiddels hun weg naar de burger hebben gevonden. Niet alleen is er een Europese vlag: je ziet steeds vaker allerlei aankondigingen, posters en websites waarop een bijdrage van de EU wordt vermeld.

Europese symbolen

Welke Europese instelling heeft de meest behoefte aan symbolen? Het natuurlijk: de instelling die de burger vertegenwoordigt maar die door burgers massaal wordt genegeerd. Gelukkig is er nu een oplossing: een officiële Europese sjerp voor Europarlementariërs.

via ThePostOnline.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Britse spoedwet bewaar- en tapwet ‘geldt niet voor parlementariërs’

Rijken zijn nog veel rijker dan ze toegeven: Belgische ECB-econoom geeft de echte ongelijkheidscijfers