in ,

Nieuw onderzoek: Elektrische SUV’s zijn schadelijker dan auto’s met verbrandingsmotor

Elektrische auto’s sparen de stadslucht doordat ze lokaal geen schadelijke stoffen uitstoten.

Maar volgens een nieuwe studie produceren grote en zware elektrische auto’s meer niet-motorgerelateerde fijnstof dan vergelijkbare auto’s met een verbrandingsmotor.

Volgens een nieuwe studie van de Oeso, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, verhoogt fijnstof de kans op overlijden aanzienlijk, veroorzaakt het luchtwegaandoeningen en zou het zelfs -ën als en Covid19 verergeren.

De Oeso citeert studies die het aandeel van het wegverkeer in fijnstofverontreiniging met deeltjes tot 2,5 micrometer (PM2,5) op 25 procent zien.

De emissie van deze gevaarlijke kleine deeltjes zijn geen probleem van benzine- of dieselmotoren alleen, zo meldt het Duitse blad Auto Motor und Sport.

Voor voertuigen die schoon zijn in overeenstemming met de 6d-emissienorm, schat de Oeso-studie dat tussen de 88 en 98 procent van het fijnstof niet langer afkomstig is van verbrandingsmotoren, maar vooral van rem- en bandenslijtage…..

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Steeds meer arrestanten overlijden door politieoptreden

Google is watching us: Winkelbezoek gekelderd, minder mensen naar werklocatie